Компании

все компании

Киргизія запропонувала створити регіональний центр розробки штучного інтелекту з обробки медичних даних

6 лютого 2023 року, 16:05
Глава уряду Киргизії Акилбек Жапаров запропонував організувати регіональний центр розробки штучного інтелекту з обробки медичних даних.

"Конкурувати з лідерами IT-індустрії досить складне завдання, пропоную об'єднати зусилля наших країн та організувати регіональний центр розроблення штучного інтелекту з оброблення медичних даних", - сказав Жапаров у четвер на цифровому форумі Digital Almaty 2023, що проходить в Алмати (Казахстан): "Цифрове партнерство в новій реальності".

За його словами, створення такої платформи не потребує великих капітальних вкладень. "Ми, зі свого боку, готові надати такий майданчик", - зазначив киргизький прем'єр.

Жапаров заявив, що здатність забезпечити свій цифровий суверенітет може стати "ключовою ознакою незалежності держави у XXI столітті".

"У міру появи і поширення глобальних мереж урядам країн стає все складніше і складніше утримувати цифрову незалежність. Киргизія проводить щоденну роботу зі створення збалансованих умов для розвитку цифрових технологій. Ми входимо до трійки лідерів у світі за дешевизною Інтернету. У нас найнижчі тарифи на електроенергію в регіоні", - повідомив він.

Очільник киргизького уряду також зазначив, що Киргизією для регулювання відносин, які виникають при активному впровадженні цифрових рішень у державне управління, розробляється єдиний у своєму роді Цифровий кодекс.

"Також у січні минулого року нами було ухвалено закон про віртуальні активи, що регулює відносини, які виникають під час обігу тих самих криптовалют, тобто їхнє створення, випуск, зберігання та обіг. Хочу наголосити, що в Киргизії проводяться біометричні вибори з ідентифікацією особи виборця за біометричними даними. Така система єдина в нашому регіоні. І зараз ці технології будуть використовуватися для надання не тільки державних послуг, а й в інших сферах, наприклад, фінансово-технічній", - додав Жапаров.




Просмотров: 410
Другие новости