Компании

все компании

Будівництво пішохідного мосту на Оболонський острів продовжиться - мер Кличко

5 лютого 2023 року, 12:52
У Києві продовжиться будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на Оболонський острів, що здійснюється з 2020 року коштом меценатських коштів і для якого не використовуються гроші з міського бюджету, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Київ отримав кошти на продовження будівництва від метрополії Великого Парижа. Це цільові кошти, які іноземні партнери виділили нам на зведення саме цього об'єкта", - написав Кличко в Телеграм-каналі у вівторок.

За його словами, на початок 2023 року вже встановили три опори мосту і розпочали встановлення четвертої, закупили матеріали.
"За кошти, надані метрополією Великого Парижа, завершать установку четвертої опори моста, закуплять і встановлять допоміжні та частково прогонові конструкції, придбають металоконструкції", - зазначив мер Києва.

Він уточнив, що за проєктом міст спиратиметься на чотири опори, дві з яких розташовані в протоці. Ширина пішохідного об'єкта буде 4 м, довжина - 164 м.
"Міст буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. Проходу маломірних суден у затоку Оболонь об'єкт не заважатиме. Оболонський острів облаштуємо як сучасну зону відпочинку для киян зі збереженням флори і фауни", - підсумував Кличко.




Просмотров: 376
Другие новости