Компании

все компании

Долар США зміцнюється до євро і фунта

3 лютого 2023 року, 12:39
Долар США зміцнюється до євро і фунта стерлінгів на торгах у п'ятницю, дешевшає в парі з ієною.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,07%, ширший WSJ Dollar Index - 0,08%.

Пара євро/долар за даними на 8:00 кв торгується на рівні $1,0894 порівняно з $1,0911 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта опустився до $1,2212 порівняно з $1,2224 на закриття попередньої сесії.

Як Європейський центральний банк (ЄЦБ), так і Банк Англії підвищили ключові відсоткові ставки на 50 базисних пунктів (б. п.) у четвер, причому європейський регулятор заявив, що має намір збільшити їх на таку саму величину і на наступному засіданні, яке відбудеться в березні.

Британський ЦБ знизив прогнози інфляції в країні на 2023-2025 рр., а президент ЄЦБ Крістін Лагард заявила, що ризики як для економічного зростання, так і для інфляції в єврозоні стали більш збалансованими.

Днем раніше Федеральна резервна система підвищила базову ставку на 25 базисних пунктів. На попередньому засіданні ставку було збільшено на 50 б.п., а до цього вона чотири рази піднімалася на 75 б.п.

Глава американського ЦБ Джером Пауелл під час прес-конференції за підсумками засідання вперше визнав, що "дезінфляційний процес почався". Також він припустив, що ставка не перевищить 5%, і повторив, що Федрезерв може домогтися уповільнення інфляції без нанесення істотної шкоди економіці.

Вартість долара в парі з ієною опустилася під час торгів у п'ятницю до 128,3 ієни проти 128,72 ієни напередодні.




Просмотров: 237
Другие новости