Компании

все компании

Adani Enterprises скасувала розміщення акцій на $2,4 млрд

2 лютого 2023 року, 16:09
Adani Enterprises Ltd., флагманська компанія конгломерату індійського мільярдера Гаутама Адані, скасувала розміщення акцій на суму 200 млрд індійських рупій ($2,4 млрд), незважаючи на достатню кількість отриманих від інвесторів заявок.

Таке рішення було ухвалено у зв'язку з триваючим падінням котирувань акцій компаній Adani Group після публікації доповіді нью-йоркської Hindenburg Research, яка звинуватила конгломерат у "кричущих" ринкових маніпуляціях і шахрайстві зі звітністю.

Сім компаній Adani Group втратили вже понад $100 млрд ринкової вартості з 25 січня. Це призвело до падіння індійського ринку акцій загалом: індекс MSCI India опустився на 9% порівняно з грудневим піком, що свідчить про наближення фондового ринку до технічної корекції. Вісім із 10 компаній індексу MSCI Asia Pacific, акції яких показують найгіршу динаміку в році, що почався, - це компанії конгломерату Адані.

Adani Enterprises заявила напередодні, що вважає "морально неправильним" розміщувати акції в ситуації, що склалася. Раніше компанія повідомляла, що змогла залучити достатню кількість заявок на участь у розміщенні, зокрема, з боку серйозних індійських і близькосхідних інвесторів.

Сам Адані виступив у четвер з відеозверненням до інвесторів, заявивши, що Adani Enterprises знову повернеться до планів залучення капіталу, "коли ринок стабілізується".

Рішення про відмову від розміщення акцій "не вплине на наші поточні операції та майбутні плани", сказав він.

"Ми продовжимо фокусуватися на своєчасній реалізації проектів", - зазначив Адані.

Hindenburg, яка опублікувала свою доповідь минулої середи, стверджує, що сім'я Адані користується мережею підставних компаній в офшорних юрисдикціях, включно з країнами Карибського басейну, Маврикієм та ОАЕ. Цю мережу використовують для сприяння корупції, відмивання грошей, обману платників податків і виведення коштів із зареєстрованих на біржі компаній Adani Group, йдеться в доповіді.

Минулими вихідними Adani оприлюднила 413-сторінкову відповідь на звинувачення Hindenburg, однак це не допомогло відновити довіру інвесторів.

Підрозділ з управління активами заможних клієнтів Citigroup Inc. відмовився приймати облігації компаній Adani Group, які різко подешевшали, як забезпечення за маржинальними кредитами слідом за Credit Suisse.

Статки Гаутама Адані скоротилися на $57 млрд з моменту публікації доповіді Hindenburg, у зв'язку з чим, він вийшов з-поміж десяти найзаможніших людей планети, зазначає Bloomberg. Минулого року він посідав другу сходинку в цьому списку зі статками в $147 млрд.

Вартість паперів Adani Enterprises впала до закриття ринку в четвер на 26,5%, акції Adani Total Gas Ltd. подешевшали на 10%, Adani Green Energy Ltd. - на 10%, Adani Power Ltd. - на 5%.

Adani Group об'єднує широке коло активів у різних сферах - від видобутку вугілля та енергетики до відновлюваних джерел енергії, аеропортів, дата-центрів і медіа.




Просмотров: 280
Другие новости