Компании

все компании

Індійська Adani Enterprises розмістила акції на $2,5 млрд

1 лютого 2023 року, 11:26
Adani Enterprises Ltd., флагманська компанія конгломерату індійського мільярдера Гаутама Адані, успішно розмістила акції на $2,5 млрд, незважаючи на нещодавню появу доповіді нью-йоркської Hindenburg Research, яка звинуватила Adani Group у "кричущих" ринкових маніпуляціях і шахрайстві зі звітністю, повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, інвестори розмістили заявки на купівлю практично 100% запропонованих акцій Adani Enterprises до закриття ринку в Мумбаї у вівторок. Розміщення паперів почалося в п'ятницю, але основний попит припав саме на третій, останній день розміщення.

Adani Enterprises прийняла рішення провести додаткову емісію акцій, щоб розширити базу акціонерів і підвищити ліквідність паперів. Однак, поява доповіді Hindenburg минулого тижня поставила розміщення під загрозу, і його успіх розглядався експертами як тест на довіру до Адані.

Компанії Adani Group втратили понад $68 млрд ринкової вартості за три сесії слідом за публікацією доповіді Hindenburg, в якій стверджується, що сім'я Адані користується мережею підставних компаній в офшорних юрисдикціях, включно з країнами Карибського басейну, Маврикієм і ОАЕ. Мережа компаній використовується для сприяння корупції, відмивання грошей, обману платників податків і виведення коштів із зареєстрованих на біржі компаній Adani Group, стверджується в доповіді.

Минулими вихідними Adani оприлюднила 413-сторінкову відповідь на звинувачення Hindenburg у спробі відновити довіру інвесторів.

Серед інвесторів, які купили акції Adani Enterprises під час додаткової емісії, - International Holding Co. (IHC), контрольована ключовим членом королівської сім'ї Абу-Дабі. IHC інвестувала близько $400 млн в Adani Enterprises, що становило приблизно 16% усіх запропонованих акцій.

Серед якірних інвесторів додаткової емісії - лондонська Jupiter Asset Management, BNP Paribas, Societe Generale і Goldman Sachs.

Акції Adani Enterprises подорожчали на 3,4% за підсумками торгів у вівторок. За попередні п'ять днів їхня вартість впала на 14%.

Індійський конгломерат об'єднує широке коло активів у різних сферах - від видобутку вугілля та енергетики до поновлюваних джерел енергії, аеропортів, дата-центрів і медіа.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 289
Другие новости