Компании

все компании

Colgate-Palmolive різко скоротив чистий прибуток у четвертому кварталі 2022 року

30 січня 2023 року, 10:51
Американський виробник споживчих товарів Colgate-Palmolive Co. різко скоротив чистий прибуток у четвертому кварталі 2022 року, при цьому скоригований показник перевищив очікування експертів, як і зростання виручки.

Як повідомляють у пресрелізі компанії, чистий прибуток у жовтні-грудні становив $5 млн, або 1 цент із розрахунку на акцію, порівняно з $148 млн, або 18 центами на акцію, отриманими за аналогічний період роком раніше.

Настільки різке падіння прибутку керівництво Colgate пояснило одноразовим списанням у розмірі $620 млн, пов'язаним з брендом по догляду за шкірою Filorga.
Скоригований прибуток склав 77 центів на акцію за середнього прогнозу аналітиків, опитаних FactSet, на рівні 76 центів.

Квартальна виручка збільшилася на 5%, до $4,63 млрд. Органічне зростання виручки становило 8,5%. Аналітики оцінювали виручку в $4,59 млрд.
У Північній Америці продажі компанії збільшилися в минулому кварталі на 4%, у Латинській Америці - на 12%, у Європі - на 1%. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні продажі скоротилися на 4%, в Африці та Євразії - зросли на 9%.

Виручка підрозділу Hill's, що виробляє корми для тварин, підскочила на 20%. На цей підрозділ припадає 23% сукупної виручки компанії.
За підсумками 2022 року чистий прибуток Colgate-Palmolive склав $1,785 млрд проти $2,166 млрд роком раніше. Виручка зросла на 3% - до $17,97 млрд.

Компанія прогнозує у 2023 році підвищення виручки на 2-5% і очікує, що прибуток у розрахунку на акцію підвищиться на 1-6% (low to mid single digits).
Котирування акцій Colgate-Palmolive під час попередніх торгів у п'ятницю знижуються на 1,25%. За останні дванадцять місяців ринкова вартість компанії піднялася на 6% і становить зараз $68,6 млрд.

Colgate-Palmolive випускає продукцію для догляду за тілом і порожниною рота, побутову хімію і корми для тварин. Компанія присутня більш ніж у 200 країнах і регіонах світу. Компанія випускає широкий спектр продукції: засоби для догляду за порожниною рота (зубні пасти та зубні щітки Colgate, ополіскувач для порожнини рота Plax), засоби для догляду за тілом (гелі для душу, піна для ванни, мило та шампуні Palmolive, дезодоранти Lady Speed Stick і Mennen Speed Stick, засоби для гоління Mennen), корм для домашніх тварин Hill's.




Просмотров: 245
Другие новости