Компании

все компании

Швейцарія зняла ембарго на реекспорт обладнання для розмінування в Україну

27 січня 2023 року, 07:23
Федеральна рада Швейцарії в середу ухвалила рішення про нове положення, що стосується ембарго на постачання зброї, і дозволила реекспорт деяких видів швейцарського військового обладнання в Україну з інших країн.

"Тепер Швейцарія може звільняти від ембарго на постачання зброї обладнання для розмінування в Україні в кожному конкретному випадку. Під час видачі експортної ліцензії буде зроблено кроки для забезпечення того, щоб матеріал використовувався законно і за призначенням", - повідомляється на сайті Федеральної ради.

Також 25 січня Федеральна рада ухвалила рішення про введення додаткових санкцій проти РФ, підтримавши останні заходи, запроваджені Європейським союзом у межах дев'ятого пакета санкцій.

"Федеральна рада розпочне реалізацію решти заходів дев'ятого пакета санкцій, що набувають чинності з 25 січня. До них відносяться заборони на послуги в галузі тестування продуктів, реклами, досліджень ринку і послуг з опитування громадської думки, а також нові заходи контролю та обмеження на експорт різних товарів, зокрема товарів подвійного призначення, товарів для військового і технологічного удосконалення або для розвитку оборонно-промислового комплексу або товарів, що сприяють нарощуванню промислового потенціалу Росії. Крім того, заборона на експорт товарів для аерокосмічної галузі буде поширена на двигуни для літаків і дронів. Аналогічним чином буде заборонено нові інвестиції в російський гірничодобувний сектор", - ідеться в повідомленні.




Просмотров: 251
Другие новости