Компании

все компании

Економіка США зросла на 2,9%

27 січня 2023 року, 10:40
Економіка США в четвертому кварталі зросла на 2,9% у перерахунку на річні темпи, свідчать попередні дані міністерства торгівлі США.

Аналітики в середньому прогнозували підвищення на 2,6%, повідомляє Trading Economics.

За підсумками третього кварталу зростання ВВП США становило 3,2%.

Економіка США за весь 2022 рік зросла на 2,1%, водночас темпи підйому різко сповільнилися порівняно зі зростанням на 5,9% 2021 року.

Незважаючи на зростання ВВП у четвертому кварталі, економіка, схоже, входить у ще більш турбулентну фазу на тлі агресивних заходів Федеральної резервної системи (ФРС) США щодо боротьби з інфляцією, пише MarketWatch. Економісти на Волл-стріт прогнозують, що ВВП зросте лише незначно в першому кварталі поточного року. Тим часом деякі експерти вважають, що економіка вже перебуває в стані рецесії.

Споживчі витрати, на які припадає дві третини ВВП США, у жовтні-грудні збільшилися на 2,1%.

Індекс PCE Core, який уважно відстежує Федеральна резервна система під час оцінки ризиків інфляції, у четвертому кварталі підвищився на 3,9% щодо попередніх трьох місяців після зростання на 4,7% у жовтні-грудні. Консенсус-прогноз аналітиків передбачав зростання на 4%.

Представлена Мінторгом у четвер інформація є першою оцінкою зміни ВВП США з трьох. Публікація переглянутих даних за четвертий квартал запланована на кінець лютого, остаточних - на кінець березня.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 266
Другие новости