Компании

все компании

Wahed запропонує британським мусульманам халяльні інвестиції

26 січня 2023 року, 10:16
Американський фінтех-стартап Wahed, інвесторами якого є саудівська державна нафтокомпанія Saudi Aramco і французький футболіст Поль Погба, відкрив фізичне відділення в Сполученому Королівстві.

Компанія, що позиціонує себе як "халяльна інвестиційна платформа", розраховує привернути увагу британських мусульман, кількість яких оцінюють у 3,9 млн.

Wahed пропонує інвестиційні та консультаційні послуги, що узгоджуються з нормами шаріату. Зокрема, вона не інвестує в компанії, що заробляють на кредитуванні, азартних іграх, продажах алкоголю і тютюнової продукції. Рахунки не приносять її клієнтам відсотків, вони прив'язані до вартості золота.

"Мусульмани недостатньо охоплені послугами, - зазначив головний виконавчий директор і співзасновник Wahed Джунаїд Вахедна в інтерв'ю CNBC. - Це спільнота меншини, і їм не вистачає фінансової грамотності".

Стартап, запущений у 2017 році, в основному заробляє гроші на комісійних за управління активами заможних клієнтів. Він все ще залишається збитковим.

Компанія залучила фінансування на суму загалом $75 млн, отримавши кошти від Saudi Aramco Entrepreneurship Capital, венчурної "дочки" Saudi Aramco, а також Поля Погба, який є мусульманином.

Згідно з оцінками Refinitiv, обсяг ринку ісламського фінансування може досягти $4,9 трлн до 2025 року.




Просмотров: 193
Другие новости