Компании

все компании

"Дизельний завод" реалізував 49 піввагонів проти 19 роком раніше

25 січня 2023 року, 12:30
"Дизельний завод" (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до багатопрофільної промислово-інвестиційної Групи Aurum, у 2022 році реалізував 49 піввагонів проти 19 роком раніше, повідомила пресслужба групи.

"Завдяки отриманим наприкінці 2021 року замовленням завод зумів збільшити у 2,5 раза виробництво піввагонів у воєнному 2022 році. Якщо 2021 року ми реалізували 19 од., то 2022-го - 49 од., а також виконали 700 ремонтів", - цитується на сайті групи генеральний директор "Аурум Груп" Андрій Жарій.

За словами власниці групи Олени Лебедєвої, які наведені в повідомленні, підприємство торік не зупиняло роботу, а зарплата працівникам і сім'ям мобілізованих виплачується без затримок.

Дизельний завод, згідно з повідомленням, входить до п'ятірки українських виробників залізничних вантажних вагонів, і забезпечує повний цикл ремонту рухомого складу.

За даними opendatabot, дохід підприємства 2020 року перевищував 51 млн грн.

Згідно з повідомленням на сайті групи, ще одне вагоноремонтне підприємство - "Агрегатбуд", що розташовувалося в окупованому Рубіжному (Луганська обл.), переноситься до Івано-Франківська.

"З урахуванням дуже високого ступеня зношеності вантажних вагонів в Україні робота вагоноремонтного депо є стратегічно важливою для підтримання спроможності швидко та ефективно перевозити всі типи вантажів залізницею у воєнний час. Наразі здійснюється релокація підприємства до Івано-Франківська. Фактично його будуть відновлювати з нуля", - цитує Лебедєву пресслужба.

За її словами, інвестиції в проєкт релокації становитимуть 40 млн грн, буде створено 150 робочих місць.

Спеціалізація ТОВ "Агрегатбуд" - планові та поточні ремонти вагонів, виготовлення запасних частин для вантажних залізничних вагонів, твердопаливних котлів, металообробка, виготовлення рам і бортів для думпкарів, металоконструкцій за кресленнями замовників.

За останні п'ять років "Агрегатбуд" відремонтував 3 тис. вагонів, а загалом на двох заводах групи мають змогу проходити ремонт до 2 тис. піввагонів щорічно.

На сайті "Аурум Груп" також повідомляють, що в рамках розробленого проєкту 2023 року група планує почати масове виробництво запчастин і комплектуючих для залізничної галузі, які раніше виробляли в Росії і монопольно постачали в Україну.

За даними групи, за підсумками роботи у 2022 році, вона сплатила близько 90 млн грн податків, забезпечивши робочими місцями 925 співробітників.

Основними напрямками діяльності Aurum Group є вагонобудування, ремонт рухомого складу, залізничні вантажоперевезення, промислове насособудування, хімічна промисловість, нерухомість і сільське господарство.

Як повідомлялося, група Аurum втратила понад 40% бізнесу через війну, під окупацією опинилися п'ять промислових підприємств у Луганській області, і всі підприємства аграрного сектору в Запорізькій і Харківській областях.




Просмотров: 377
Другие новости