Компании

все компании

Японія планує збільшити оборонний бюджет увдвічі

24 січня 2023 року, 09:00
Японія планує збільшити оборонний бюджет приблизно вдвічі в найближчі п'ять років, заявив у понеділок японський прем'єр Фуміо Кісіда.

Виступаючи на пленарному засіданні парламенту з програмною промовою, він оголосив про плани наростити оборонний бюджет до $332 млрд, а також посилити можливості Японії в кіберпросторі та розвіддіяльності.

За словами прем'єра, Японія зіткнулася з "найсерйознішою і найскладнішою" з кінця Другої світової війни ситуацією у сфері безпеки.

Водночас Кісіда зазначив, що пріоритетом Японії має стати "активна дипломатія", але "для її підтримки потрібна оборонна міць".

У своїй промові він також торкнувся теми енергетичної безпеки. Він пообіцяв, що уряд сприятиме будівництву реакторів нового покоління на АЕС і продовженню термінів експлуатації ядерних реакторів.

Говорячи про внутрішню політику, Кісіда також заявив про намір вжити рішучих заходів для зміни ситуації зі зниженням темпів народжуваності, зокрема, збільшити фінансову підтримку сімей з дітьми.

"Ми повинні створити економічне суспільство, орієнтоване на дітей, і змінити рівень народжуваності", - сказав він.

Західні ЗМІ зазначають, що населення Японії становить 125 млн осіб, воно скорочується останні 14 років. За прогнозами, до 2060 року воно може зменшитися до 86,7 млн осіб.




Просмотров: 196
Другие новости