Компании

все компании

USAID надасть $650 тис. для розробки аналога українського застосунку "Дія" в інших країнах

21 січня 2023 року, 15:21
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) планує надати близько $650 тис. для розроблення підходу до впровадження аналога українського застосунку "Дія" в інших країнах світу, повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров після зустрічі з Адміністраторкою USAID Самантою Пауер у Давосі цього тижня.

"Наші інновації в наданні послуг - mobile first, цифрові документи, автоматичні послуги без чиновника, мобільний підпис, державні цільові виплати в "Дії" тощо - викликають дуже великий інтерес і попит серед інших держав. Понад 10 країн активно вивчають і планують перейняти досвід української "Дії", - написав він у своєму телеграм-каналі в п'ятницю.

Крім того, Федоров повідомив, що USAID активно розробляє новий великий проєкт підтримки цифровізації України.

Віцепрем'єр подякував Пауер і кожному платнику податків США "за потужну підтримку та інвестиції у створення успішної цифрової України".

Як повідомлялося, 19 січня Естонія стала першою іноземною державою, яка запустила застосунок mRiik на базі "Дії" - мобільного застосунку, вебпорталу та бренду цифрової держави в Україні, розробленого Міністерством цифрової трансформації.

теги: USAID, ДІЯ



Просмотров: 431
Другие новости