Компании

все компании

Orlen до 2025р побудує перевалочний термінал потужністю 1 млн т

21 січня 2023 року, 18:34
Польський нафтопереробний концерн PKN Orlen спрямує 2 млрд злотих (близько $459 млн - ІФ) на розвиток логістичної та виробничої інфраструктури Гданського нафтопереробного заводу, повідомляє компанія.

Зокрема, Orlen має намір побудувати термінал для обслуговування морських суден річною потужністю перевалки понад одного млн тонн продукції. Проєкт вартістю понад 0,5 млрд злотих охоплює зведення пристані для приймання морських суден завдовжки до 130 метрів, завширшки до 17,6 метрів і осадкою до 5,8 м, будівництво двох перевантажувальних причалів для обслуговування танкерів (кожен із 4 наливних рукавів) і супутніх об'єктів інфраструктури.

"Реалізація інвестпроєкту підвищить рентабельність і надійність постачань біокомпонентів для виробництва пального (біобензину та біодизеля) і транспортування продукції (базових олив і суднового пального), виробленої на НПЗ. Термінал також розвантажить заводську залізничну гілку, оскільки саме цією дорогою зараз здійснюється транспортування продукції між НПЗ і зовнішніми перевантажувальними пунктами. Термінал також відіграватиме ключову роль у відвантаженні базових олив з іншого проєкту (...) - блоку установки гідрокрекінгу, який будується в Гданську", - йдеться в повідомленні.

Будівництво блоку установки гідрокрекінгу з виробництва базових олив II групи стартувало 2021 року. Очікується, що установка щорічно вироблятиме понад 400 тис. тонн олив і десятки тисяч тонн паливних напівпродуктів. Реалізація цього проєкту обійдеться концерну у понад 1,4 млрд злотих.

Обидва об'єкти планується ввести в експлуатацію до середини 2025 року.




Просмотров: 383
Другие новости