Компании

все компании

Мукачівська лижна фабрика "Тиса" запроваджує однорівневу систему корпоративного управління

20 січня 2023 року, 17:36
АТ "Мукачівська лижна фабрика "Тиса" ("МЛФ "Тиса", Закарпатська обл.), понад 83,45% акцій якого належить україно-австрійському підприємству з іноземними інвестиціями ТОВ "Фішер-Мукачеве", вирішило замінити дворівневу систему корпоративного управління на однорівневу - раду директорів.

Згідно з його повідомленням у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), таке рішення ухвалили загальні збори акціонерів компанії 11 січня, припинивши, зокрема, повноваження директора, членів наглядової ради та ревізійної комісії.

Власник компанії - великий виробник лиж "Фішер-Мукачево", за даними opendatabot, на 97% належить австрійській "Фішер Спортс Гмбх", кінцевим бенефіціаром вказано Герхарда Вюста.

За рішенням зборів припинено повноваження голови наглядової ради Олега Масаловича і ще шести членів НР, а також голови ревізійної комісії Сергія Пугачевського і двох її членів.

До складу ради директорів компанії строком на три роки обрано трьох виконавчих директорів: екс-директора підприємства Василя Рябича, директора ТОВ "Фішер-Мукачеве" Андрія Рябича і заступника гендиректора підприємства з правових та економічних питань Володимира Мітровція.

Згідно з інформацією в НКЦПФР, на засіданні ради директорів її головою обрано Василя Рябича, який з травня 2016 року обіймав посаду директора АТ "Мукачівська лижна фабрика "Тиса".

Основні засоби АТ "МЛФ "Тиса", за даними її фінзвіту за 2021 рік, переважно передано в оренду, до складу інвестиційної нерухомості внесено земельні ділянки в Мукачеві (13,7 га) та в Берегові (0,63 га).

Фабрика Fischer - одна з найбільших у Європі з виробництва спортивного спорядження, і "Фішер-Мукачево" - провідний у Європі виробник лижної продукції.

У 2020 році чистий дохід "Фішер-Мукачево" склав 503,55 млн грн.

Як повідомлялося, з 1 січня 2023 року набув чинності оновлений закон "Про акціонерні товариства", який дозволяє компаніям обирати модель корпоративного управління і поряд з наявною дворівневою вводить однорівневу систему.




Просмотров: 691
Другие новости