Компании

все компании

Україна отримає приблизно 100 танків - Моравецький

19 січня 2023 року, 10:43
Варшава розраховує, що європейські країни передадуть Україні приблизно 100 танків, заявив під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі прем'єр Польщі Матеуш Моравецький.

"Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький сказав, що Польща чекає від європейських союзників відправки близько 100 танків для підтримки оборони України", - передає Bloomberg.

"Кілька тижнів тому я розмовляв з канцлером ФРН Олафом Шольцем і постарався переконати його зробити більше. Ми виділимо наші 14 танків Leopard, і тепер ми чекаємо Leopard від Данії, Фінляндії, Німеччини та інших країн ЄС", - повідомив Моравецький агентству.

Напередодні Шольц заявив, що він веде переговори з союзниками про можливе постачання танків Leopard Україні, але уточнив, що будь-які рішення щодо цього ФРН оголосить лише разом з іншими країнами.

Bloomberg нагадує, що загалом 12 європейських країн мають у своєму розпорядженні танки німецького виробництва Leopard, однак їм потрібен дозвіл Берліна для подальшого передання цієї техніки.

На початку тижня повідомлялося, що Велика Британія передасть Україні свій найсуттєвіший пакет військової допомоги, до якого увійдуть танки Challenger 2 і самохідні артилерійські установки AS-90. До цього Єлисейський палац оголосив, що президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв поставити Києву "танки французького виробництва". Французькі ЗМІ уточнили, що йдеться про машини AMX-10 RC - важкі бронеавтомобілі, що класифікуються також як колісні танки.

Своєю чергою голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що він підтримує плани поставок танків Україні.

По материалам: Bloomberg


теги: танк



Просмотров: 278
Другие новости