Компании

все компании

Банк Luminor розмістив євробонди на 300 млн євро

19 січня 2023 року, 11:05
Прибалтійський банк Luminor завершив розміщення 3-річних незабезпечених єврооблігацій на 300 млн євро, повідомила прес-служба банку.

Віртуальні зустрічі з інвесторами відбулися 9 січня, прайсинг - 10 січня. Книга заявок була перепідписана, інтерес до паперів виявили 90 інвесторів з усієї Європи. Зокрема, трохи менше половини загального обсягу заявок надійшло від британських інвесторів. Німецькомовні європейські та прибалтійські інвестори також проявили велику активність. У результаті прибутковість нового випуску знижено на 25 базисних пунктів порівняно з початковим прогнозом.

Нова позика дасть змогу банку зміцнити структуру зобов'язань і краще відповідати вимогам до мінімального розміру власних коштів, ідеться в повідомленні.

Єврооблігації, випущені в рамках програми European Medium Term Notes (EMTN), пройшли лістинг на Ірландській фондовій біржі. Вони мають рейтинг "Baa1" від агентства Moody's. Спільним провідним менеджером угоди виступила компанія Luminor Markets.

Це перший у поточному році вихід банку на ринок єврооблігацій. У 2022 році банк розмістив кілька випусків євробондів. Зокрема, у серпні банк розмістив 2-річні облігації на суму 300 млн євро, у травні - 5-річні на 500 млн євро, у березні - також 5-річні на 500 млн євро.

Luminor працює в Литві, Латвії та Естонії.




Просмотров: 277
Другие новости