Компании

все компании

Індія вперше обійшла Китай за чисельністю населення

18 січня 2023 року, 14:49
Індія, ймовірно, вже обійшла Китай за чисельністю населення, і експерти очікують продовження зростання принаймні до 2050 року.

Згідно з даними незалежної організації World Population Review (WPR), населення Індії на кінець 2022 року становило 1,417 млрд осіб. Інша аналітична платформа - Macrotrends - оцінює чисельність населення Індії в 1,428 млрд осіб.

У Китаї чисельність населення торік зменшилася вперше більш ніж за 60 років - на 850 тис., до 1,412 млрд осіб, свідчать опубліковані у вівторок дані Державного статистичного управління КНР.

Індія, де половину населення становлять люди у віці до 30 років, як очікується, буде економікою, що найшвидше зростатиме найближчими роками. Щоб скористатися зростанням демографії, уряду країни необхідно створити мільйони робочих місць, зазначає агентство Bloomberg.

"Що зараз необхідно, так це масштабна програма підтримки економіки, яка дала б змогу створити робочі місця в різних секторах, - каже економіст Nomura Holdings Inc. Сонал Варма. - І ми вже бачимо, що основи для цього закладаються".

WPR очікує, що чисельність населення Індії продовжить збільшуватися принаймні до 2050 року.

За даними ООН, більше половини зростання глобального населення в період між 2022 і 2050 роком припаде всього на вісім країн: Індію, Конго, Єгипет, Ефіопію, Нігерію, Пакистан, Філіппіни і Танзанію.




Просмотров: 695
Другие новости