Компании

все компании

"Тедіс Україна" вважає безпідставною і необґрунтованою підозру в ухилянні від сплати податку на прибуток

17 січня 2023 року, 14:49
Дистриб'юторська компанія "Тедіс Україна" заявила, що вважає безпідставною і жодним чином юридично необґрунтованою підозру в ухилянні від сплати податку на прибуток та акцизного податку на загальну суму понад 270 млн грн, висунуту Офісом генерального прокурора України генеральному директору компанії Тарасу Корніяченку.

Відповідну офіційну заяву оприлюднено на сайті компанії.

"Тедіс" наголошує, що порушена проти нього кримінальна справа стосується низки суб'єктів господарсько-підприємницької діяльності, з якими компанія мала фінансово-господарські операції у 2020 році. У межах зазначеної справи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) запитувало в компанії документи, що підтверджують фінансово-економічні відносини з контрагентами, які "Тедіс" надав.

"Слід зазначити, що наприкінці 2021 року Південним управлінням Офісу великих платників Державної податкової служби України було проведено планову податкову перевірку дотримання компанією податкового та бюджетного законодавства за період 2017-2020 років. У межах проведеної податкової перевірки з боку перевіряючих органів не виникло жодних претензій/зауважень щодо взаємовідносин компанії та її контрагентів, зокрема й тих, що фігурують у кримінальній справі", - зазначено в офіційній заяві.

"Тедіс Україна" також підкреслює, що діяв і діє виключно в правовому полі.

"За період роботи з 2011 по 2021 рік обсяг сплачених компанією податків склав понад 12 млрд грн. Наголосимо, що наша компанія дистрибутує та реалізує тютюнові вироби та інші товари FMCG. Ми співпрацюємо з більш ніж 20 тисячами контрагентів і не займаємося відстеженням їхніх подальших фінансово-господарських операцій", - підсумував дистриб'ютор у повідомленні.

Як повідомлялося, Офіс генерального прокуратура 16 січня заявив, що правоохоронці повідомили генеральному директору компанії - найбільшого дистриб'ютора тютюнових виробів про підозру в умисному ухиленні від сплати податків.

За інформацією прокуратури, компанія протягом 2020 року та першого півріччя 2021 року документально відобразила реалізацію тютюнових виробів на адресу трьох підприємств з ознаками фіктивності на загальну суму 1,17 млрд грн, у той час як реальний продаж продукції не відбувся. Надалі ці підприємства з ознаками фіктивності в податковій звітності документально відобразили реалізацію інших товарів - м'ясної продукції та палива.

Таким чином, керівника тютюнової компанії обвинувачують в умисному ухиленні від сплати до державного бюджету податку на прибуток та акцизного податку на загальну суму понад 270 млн грн.

Наразі правоохоронці вживають заходів щодо встановлення інших співучасників кримінального правопорушення.




Просмотров: 343
Другие новости