Компании

все компании

Україна і Сенегал планують підписати документи про розширення експорту зерна

16 січня 2023 року, 13:32
Україна і Сенегал продовжуватимуть розвиток відносин у частині поставок української сільгосппродукції, окрім підписаного 9 січня меморандуму про взаєморозуміння у сфері сільського господарства, досягнуто домовленості щодо майбутніх переговорів представників двох країна на найвищому рівні.

Про результати поїздки делегації Міністерства аграрної політики та продовольства України до Сенегалу, Гани та Нігерії розповів глава відомства Микола Сольський на брифінгу в Києві в понеділок.

"Зустрічі відбувалися в Гані, Сенегалі та Нігерії, ці країни постійно "беруть" багато продуктів харчування і особливо пшениці. Це великі ринки з погляду кількості населення, як порівняти з європейським ринком або багатьма іншими країнами: не з такою купівельною спроможністю, але він великий і розвивається, тому його потрібно відстежувати", - наголосив міністр.

Він також зазначив, що кожна з відвіданих ним країн зацікавлена в розвитку співробітництва з Україною і готова до розширення своїх портів для інтенсифікації вивантаження і зберігання українського зерна.

Сольський розповів, що після візиту делегації Мінагрополітики до Африки українська влада проведе додаткову нараду про можливості розвитку відносин із відвіданими країнами. За його словами, спільні проєкти ускладнює традиційна присутність Росії в дипломатичному полі Сенегалу, Гани та Нігерії.

"На неофіційному рівні представники всіх країн, з якими ми спілкувалися, розуміють, що відбувається в Україні (розв'язана РФ повномасштабна війна - ІФУ). На жаль, на офіційному рівні вони не завжди готові про це заявити. Тому такі поїздки призводять до розвитку відносин і поступово будуть їх покращувати", - розповів міністр.

Як повідомлялося, делегація Мінагрополітики під час поїздки до країн Африки підписала меморандум про співпрацю з Сенегалом у сфері сільського господарства. Крім того, Україна найближчими місяцями поставить до Нігерії 25 тис. тонн зернових у рамках гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.




Просмотров: 229
Другие новости