Компании

все компании

Гендиректор МАГАТЕ відвідає українські АЕС і розмістить там іноземних фахівців

15 січня 2023 року, 20:27
Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі наступного тижня відвідає кілька АЕС в Україні.

"Гроссі наступного тижня буде в Україні для встановлення постійної присутності фахівців з ядерної безпеки на всіх об'єктах атомної енергетики країни", - йдеться в заяві МАГАТЕ.

"Гендиректор відвідає Південноукраїнську АЕС, Рівненську АЕС, а також Чорнобильську АЕС для запуску місій, до яких увійдуть по два експерти на кожному об'єкті", - підкреслюється в документі.

Зазначається, що двох експертів також розмістять на Хмельницькій АЕС.

У МАГАТЕ нагадують, що агентство вже забезпечило постійну присутність чотирьох експертів на Запорізькій АЕС, яка нині перебуває на окупованій російським агресором території.

"Ми повинні продовжувати робити все можливе для запобігання небезпеки виникнення серйозної ядерної аварії", - наводять у заяві слова Гроссі.

Крім цього, гендиректор під час візиту до Києва зустрінеться з високопоставленими представниками уряду України та обговорить пропозиції щодо створення зони безпеки навколо ЗАЕС.

Раніше голова Державної інспекції ядерного регулювання (ДІЯРУ, Держатомрегулювання) Олег Коріков повідомляв про прибуття найближчим часом місії МАГАТЕ на всі три атомні станції, розташовані на підконтрольній Україні території.

По материалам: https://open4business.com.ua


теги: АЕС, МАГАТЕ



Просмотров: 316
Другие новости