Компании

все компании

Найбільший мобільний оператор України "Київстар" довів потужність генераторів на мережі до 37 МВт

14 січня 2023 року, 15:20
"Київстар", найбільший мобільний оператор України, довів сумарну потужність генераторів у своїй мережі до 37 МВт, з яких 20 МВт припадає на великі стаціонарні генератори для резервування ключових технологічних майданчиків, повідомив президент компанії Олександр Комаров.

"Ці об'єкти мережі повністю зарезервовані, мають достатній запас палива, щоб впоратися з наслідками блекауту. Тільки вчора за добу було 14 відключень технологічних майданчиків у 8 регіонах України", - зазначив він.

Комаров додав, що в січні-лютому компанія планує збільшити кількість стаціонарних і мобільних дизель генераторів на інших об'єктах мережі ще на 40% - до 14 МВт.

"Станом на сьогодні маємо 700 стаціонарних і мобільних дизель генераторів із сумарною потужністю близько 10 МВт. У січні-лютому збільшимо їхню кількість, а відповідно й потужність ще на 40% - до 14 МВт", - написав президент "Київстару".

За його словами, попри всі зусилля, наявних потужностей недостатньо. Комаров звернувся із закликом про співпрацю до представників бізнесу, які мають генератори потужністю від 6 кВт і можуть під'єднувати телеком-обладнання в рамках кампанії "Бізнес об'єднується заради перемоги", щоб воно працювало в періоди зникнення електроживлення.

"На сьогодні маємо близько 400 підключень до генераторів третіх осіб, чия (сумарна) потужність становить близько 3 МВт. А також в обробці ще понад 600 заявок, займаємося аналізом технічної можливості підключення", - повідомив президент "Київстару".

У грудні директор департаменту з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Юрій Мацик вказував, що з 32 тис. станцій мобільного зв'язку генераторами забезпечені тільки 7%, акумуляторами - 93%. За його словами, для вузла зв'язку, де є комутація трафіку, необхідні генератори потужністю 20-30 кВт. Для базової станції - 6-8 кВт.




Просмотров: 473
Другие новости