Компании

все компании

DIM ввів в експлуатацію близько 19 тис. кв. м житла

14 січня 2023 року, 11:28
Група компаній DIM після початку війни ввела в експлуатацію першу чергу Park Lake City, перенесла на квартал термін здачі будинків у Lucky Land, "Метрополісі" і "Новому Автографі", повідомив керуючий партнер групи компаній DIM Олександр Насиковський агентству "Інтерфакс-Україна".

"Після початку війни ми ввели в експлуатацію два будинки на 190 квартир, що становить 18840 кв. м першої черги комплексу Park Lake City в Підгірцях. Змушені були перенести на квартал терміни здачі будинків у наших проєктах: Lucky Land, "Метрополіс" і "Новий Автограф". Маємо намір зробити все можливе, щоб прискорити цей процес і віддати ключі вже в першому півріччі 2023 року. Дякуємо нашим інвесторам за розуміння і підтримку", - повідомив Насіковський.

Він додав, що в проєктному портфелі компанії є низка об'єктів, які планували почати навесні 2022 року.

"Війна внесла свої корективи, зараз усі сили ми спрямовуємо на об'єкти, що вже будуються, і робимо все можливе для якнайшвидшого введення їх в експлуатацію. Адже спостерігаємо зростання попиту на готове житло серед наших потенційних покупців", - зазначив Насіковський.

Загалом він оцінив "у десятки разів" зниження попиту порівняно з довоєнним періодом.

"Наша компанія до 24 лютого 2022 року на місяць проводила від 100 до 150 угод залежно від місяця і сезонності. Зараз відверто радіємо показникам у десятках. Активність споживачів не просто знизилася в десятки разів, вона майже завмерла на кілька місяців. Але люди, які пов'язують своє майбутнє тільки з Україною, і для яких питання придбання власного житла було актуальним до початку війни, і залишається зараз, повертаються до вибору свого будинку", - повідомив він.

Насіковський нагадав, що компанія вже до червня відновила роботу на майданчиках п'яти проєктів. Серед складнощів він зазначив дефіцит робочої сили (за його оцінками, кількість зайнятих на будмайданчиках знизилася від 20 до 40%), зростання цін на будматеріали (на 35%).

"Незважаючи на це, забудовники намагаються утримувати ціни на квадратний метр житла на показниках до 24 лютого 2022 року. У доларах ціни майже не змінилися, але в гривні вартість зросла, насамперед, через значні курсові коливання", - повідомив представник будгрупи.

За його прогнозами, у 2023 році вартість первинної нерухомості зростатиме. Це пов'язано не тільки з прийдешнім зростанням попиту на нове житло, а й подорожчанням будівельних матеріалів, енергоресурсів, супутніх ресурсів, необхідних для будівництва будинків.

Експерт переконаний, що найбільший попит є і буде в найближчі роки на готове житло "під ключ": квартири, готові до проживання, з меблями, технікою.

"Будуть затребувані житлові комплекси з розвиненою власною інфраструктурою і всім необхідним для комфортного життя, тому ми активно розвиваємо цей напрямок на наших проєктах - ReadyDIM", - повідомив він.

Ще один тренд - енергонезалежні рішення не тільки для індивідуальних будинків, а й для багатоквартирних. У групі компаній DIM з 2022 року відпрацьовують рішення для нових будинків одного з проєктів з боку енергонезалежності з альтернативними рішеннями з водопостачання, електропостачання та тепла.

"Сподіваємося вже цього року презентувати ці проєкти", - повідомив Насіковський.

Заснована 2014 року група компаній DIM складається з шести компаній, які охоплюють усі стадії будівництва.

До теперішнього часу компанія ввела в експлуатацію 12 будинків у шести ЖК. На стадії будівництва перебуває сім житлових комплексів категорії комфорт+ і бізнес-класу: "Новий Автограф", "Метрополіс", Park Lake City, Lucky Land та ін.

По материалам: Інтерфакс-Україна


теги: DIM, житло



Просмотров: 393
Другие новости