Компании

все компании

В Україні циркулює 8 видів ковідного штаму "омікрон" - головний санітарний лікар

13 січня 2023 року, 14:49
В Україні наразі циркулює вісім різновидів ковідного штаму "омікрон", нового штаму поки що не виявлено, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Ігор Кузін.

"В Україні циркулює переважно "омікрон", виявлено вісім його різновидів. Ми також моніторимо ситуацію з появою нового штаму, поки що його в Україні не виявлено", - сказав він в ефірі телемарафону в п'ятницю.

Водночас, коментуючи тестування на COVID-19, Кузін зазначив, що в тих регіонах, де тривають бойові дії та велика кількість повітряних тривог, там кількість тестувань менша", - сказав він.

За словами Кузіна, наразі в медзакладах первинної меддопомоги є близько 2 млн швидких тестів на COVID-19 і "це адекватний залишок".

Водночас, прогнозуючи можливі ковідні обмеження, Кузін зазначив, що всі обмеження перевели в режим рекомендаційних і "так буде далі".

"Більшість областей самі розглядають ситуацію і можуть ухвалювати свої локальні рішення. Вони в більшості випадків рекомендаційні. Ми можемо говорити про застосування локальних обмежених і рекомендаційних правил", - сказав він.




Просмотров: 356
Другие новости