Компании

все компании

Нігерія запропонувала Україні створити логістичний хаб для експорту зерна - міністерство

12 січня 2023 року, 11:47
Нігерія має намір реалізувати нові логістичні проєкти, які дадуть змогу наростити і зробити більш передбачуваними поставки експорту сільгосппродукції з України, раніше про подібний намір заявив Сенегал.

Відповідних домовленостей досягнуто між міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським під час зустрічі з міністром закордонних справ Федеративної Республіки Нігерія Джеффрі Оньєамамом і міністром сільського господарства та розвитку села Мохаммадом Махмудом Абубакаром, повідомляється на сайті Мінагрополітики в середу ввечері.

Уточнюється, що зустріч відбулася в рамках візиту делегації українського відомства до країн Африки.

Сторони обговорили можливості співпраці та розширення торговельних відносин між країнами, зокрема створення логістичного хаба для постійних поставок сільгоспсировини та продуктів харчування.

Як повідомлялося, 9 січня Сольський підписав у Сенегалі меморандум про взаєморозуміння, що передбачає розвиток двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією, співробітництво у сфері наукових досліджень, інвестування, взаємовідносин державних установ і приватних організацій України та Сенегалу.

У ньому також йдеться про можливість зберігання українського зерна в так званих зернових хабах. При цьому на зустрічі очільник Мінагрополітики заявив про готовність України експортувати до країн Африки не лише агропродукцію, а й інші товари, однак для цього потрібно зосередитися на розвитку логістики.




Просмотров: 215
Другие новости