Компании

все компании

Electrolux зафіксував збиток у $191 млн

12 січня 2023 року, 07:07
Шведський виробник побутової техніки Electrolux AB зафіксував операційний збиток у четвертому кварталі 2022 року в умовах зниження споживчого попиту, збільшення витрат і скорочення складських запасів ритейлерами.

Згідно з попередніми даними, опублікованими компанією в середу, її операційний збиток у жовтні-грудні становив 2 млрд шведських крон ($191,39 млн). Експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозують цей показник на рівні 232 млн крон.

Роком раніше Electrolux отримала операційний прибуток у 882 млн крон.

"Скорочення запасів продукції в роздрібних мережах у всіх регіонах перевершило прогнози в четвертому кварталі, що негативно позначилося на обсягах продажів і призвело до збільшення рекламної активності, - ідеться в прес-релізі Electrolux. - Найбільш серйозні наслідки були зафіксовані в Північній Америці".

Показники компанії за минулий квартал містять разові витрати в розмірі 1,54 млрд крон, пов'язані із заходами зі скорочення витрат і пожвавлення бізнесу в Північній Америці.

Ці заходи почали приносити плоди наприкінці минулого року і, як очікується, додадуть 4-5 млрд крон до операційного прибутку в 2023 році, відзначають в Electrolux.

Виручка компанії в четвертому кварталі, за попередніми даними, збільшилася до 36 млрд крон з 35,37 млрд крон роком раніше.

Підсумковий звіт Electrolux за минулий квартал буде опубліковано 2 лютого.

Акції компанії втрачають у ціні 3,7% на торгах у середу. За останній рік їхня вартість впала на 28%.




Просмотров: 439
Другие новости