Компании

все компании

Tata Group може купити підприємство з випуску iPhone на півдні Індії

11 січня 2023 року, 10:00
Індійський багатопрофільний конгломерат Tata Group веде переговори з тайванською Wistron Corp. про купівлю її підприємства з випуску iPhone на півдні Індії, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

За словами джерел, компанії розглядали різні варіанти партнерства, проте наразі обговорюють варіант, за якого Tata отримає контроль над СП з Wistron і буде керувати підприємством.

Основна частина смартфонів американської Apple Inc. збирається тайванськими компаніями, зокрема Wistron і Foxconn Technology Group. У результаті угоди Wistron з Tata в Індії з'явиться власний виробник iPhone, зазначає Bloomberg.

Індійський конгломерат планує завершити перевірку документів Wistron і закрити угоду до 31 березня. Це дасть змогу одній з його компаній - Tata Electronics - узяти участь у програмі стимулів для сектору, що реалізується владою Індії, кажуть джерела агентства.

За їхніми словами, операції Wistron з виробництва iPhone в Індії можуть бути оцінені більш ніж у $600 млн. Підприємство компанії, розташоване за 50 км на схід від Бангалора, охоплює вісім ліній з випуску iPhone, на ньому працює 10 тис. осіб, зокрема близько 2 тис. інженерів.

Wistron, як очікується, залишиться сервісним партнером Apple в Індії.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 329
Другие новости