Компании

все компании

"Астарта" переробила 2 млн тонн цукрових буряків на 282 тис. тонн цукру

11 січня 2023 року, 15:49
Агропромхолдинг "Астарта", найбільший виробник цукру в Україні, завершила сезон цукроваріння 2022 року, що тривав із вересня до січня, загалом перероблено близько 2 млн тонн цукрових буряків на 282 тис. тонн цукру.

Як повідомляється на сайті компанії в середу, минулий сезон цукроваріння став найскладнішим за всю історію холдингу, хоча обсяги виробленого цукру і збільшилися на 6% до сезону 2021 року, і на 25% до сезону 2020 року.

Уточнюється, що показник вихід цукру із сировини в "Астарти" в минулому сезоні становив 14,26% за середнього по Україні 13,98%, а 99% виробленого цукру відповідають вищій категорії якості.

Холдинг послався на попередні дані асоціації "Укрцукор", згідно з якими частка "Астарти" на українському ринку виробництва цукру в сезоні 2022 року склала 25%.

Виробник цукру уточнив, що його посівні площі під цукровими буряками в центральних і західних областях України істотно не постраждали від воєнних дій, проте він зіткнувся з низкою інших викликів.

"Через збільшення витрат на добрива, засоби захисту рослин та пальне зросли витрати на вирощування цукрових буряків на гектар. Майже безперервні дощі в період збирання значно ускладнили як збирання врожаю, так і його вивезення з полів на переробні підприємства. Однак, 2022 року "Астарта" зібрала 1,8 млн тонн цукрових буряків за врожайності 56 тонн/га", - цитує холдинг свого директора з переробки продуктів сільськогосподарського виробництва Євгена Садового.

"Астарта" підкреслила, що в умовах війни змогла впровадити на своїх цукрових заводах низку проєктів з енергозбереження, зокрема, схему автономного енергозабезпечення підприємств у разі енергетичного блекауту.

"Астарта" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що здійснює діяльність у восьми областях України. До його складу входять шість цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 220 тис. га і молочні ферми з 22 тис. голів ВРХ, олійноекстракційний завод у Глобиному (Полтавська обл.), сім елеваторів і біогазовий комплекс.

Агрохолдинг 2021 року наростив чистий прибуток у 14 разів порівняно з 2020 роком - до EUR122,5 млн, показник EBITDA - у 1,8 раза, до EUR201,5 млн. Його виручка зросла на 18,2% - до EUR491,35 млн, третину якої (EUR170 млн) згенерувало виробництво і реалізація цукру.




Просмотров: 667
Другие новости