Компании

все компании

Акції emerging markets злетіли на 20%

10 січня 2023 року, 15:57
Акції країн з ринками, що розвиваються (emerging markets), зросли на понад 20% з жовтневого мінімуму на тлі ослаблення глобальної інфляції та сподівань на те, що Федеральна резервна система США найближчим часом сповільнить темпи підйому процентних ставок, пише The Financial Times.

Розрахунки на більш повільне підвищення ставок спричиняють зростаючий ентузіазм з приводу цього класу активів, зазначають аналітики.

Індекс MSCI Emerging Markets зріс більш ніж на 21% порівняно з внутрішньоденним мінімумом, зафіксованим 25 жовтня. Традиційно підвищення на 20% вважається переходом до "бичачого" ринку.

Між лютим 2021 року та жовтнем минулого року індикатор упав більш ніж на 40%. Зміцнення долара США спричинило відтік грошей із ризикованих активів, включно з акціями emerging markets та облігаціями, номінованими в місцевій валюті. Інвестиційні фонди, які купують такі активи, у 2022 році зазнали найбільшої втрати коштів за всю історію спостережень.

Аналітик Bank of America Securities Девід Хаунер вважає, що опублікований минулого тижня звіт про падіння активності в секторі послуг США зміцнив очікування інвесторів щодо того, що Федрезерв підвищить відсоткові ставки цьогоріч менш значно, ніж прогнозувалося раніше.

"З'являється зростаючий ентузіазм щодо того, що може стати довготривалою перевагою ринків, що розвиваються, над американськими активами", - сказав він.

Інвестори побачили привід для оптимізму в китайській економіці, де після ослаблення антиковідних обмежень, ймовірно, відбудеться відновлення активності наприкінці цього року. Зростання виробництва в КНР часто йде на користь іншим державам з економікою, що розвивається, які постачають у цю країну товари і ресурси.

Китайські акції, які мають найбільшу вагу в індексі MSCI EM, істотно зросли з осені. За даними FactSet, з 31 жовтня китайський подиндекс злетів більш ніж на 45% у доларовому вираженні. Ринки Тайваню і Південної Кореї також продемонстрували значний підйом за цей період.



По материалам: The Financial Times





Просмотров: 390
Другие новости