Компании

все компании

Фондові індекси Азії зростають, біржі Японії закриті у зв'язку зі святковим днем

9 січня 2023 року, 13:18
Фондові індекси Азії зростають у понеділок, при цьому біржі Японії закриті у зв'язку зі святковим днем.

Китайський ринок акцій підвищується на оптимізмі, що темпи зростання економіки країни будуть прискорюватися після ослаблення антиковідних обмежень, повідомляє Trading Economics.

Представник Народного банку Китаю Го Шуцін заявив у вихідні, що економічне зростання в країні швидко відновиться і повернеться на "нормальний шлях", оскільки уряд збільшує фінансову підтримку домогосподарствам і приватним компаніям, щоб допомогти їм оговтатися від викликаного пандемією COVID-19 спаду.

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:33 кв підвищився на 0,4%, гонконгський Hang Seng - на 1,3%.

Найсуттєвіше на Гонконгській фондовій біржі зростають котирування акцій орієнтованих на споживачів компаній, зокрема ритейлера Alibaba (SPB:BABA) - на 7,5%, виробника споживчої електроніки Xiaomi (SPB:1810) - на 6,9%, Shenzhou International Group Holdings Ltd., яка випускає трикотажні вироби, на 5,3%, власника мережі мережевих мереж - на 5,3%, Shenzhou International Group Holdings Ltd. - на 5,3%, власника мережевих ресторанів Haidilao International Holding - на 5,2%.

Крім того, папери розробника ігор Netease Inc. (SPB: NTES) подорожчали на 2,6%, телекомунікаційних China Mobile (SPB: CHL) (SPB: 941) і China Telecom (SPB: 728) - відповідно на 0,7% і на 2,2%, нафтової PetroChina Co. (SPB: 857) - на 0,3%, оператора казино Sands China (SPB: 1928) - на 3,2%.

Значення південнокорейського індексу Kospi до 7:28 кв підскочило на 2,6%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 2,7%, автовиробника Hyundai Motor - на 3,1%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 збільшився на 0,6%.

Лідером підйому стали папери Paladin Energy Ltd., яка займається видобутком урану, що додали в ціні 9,6%.

Акції найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP подорожчали на 1%.

Вартість провідного в країні виробника вина Treasury Wine Estates Ltd. підвищилася на 1,2%.

Виробник залізної руди Fortescue Metals Group повідомив про вихід у відставку 31 січня головного фінансового директора Яна Веллса. Він приєднався до компанії 2010 року, а посаду CFO обіймав з 2018 року. Котирування акцій Fortescue Metals знизилися на 0,8% у понеділок.




Просмотров: 287
Другие новости