Компании

все компании

Українська родина єдина як ніколи - Зеленський

7 січня 2023 року, 14:54
Ми разом - велика українська сім'я, і де б ми не перебували зараз - удома, на роботі, в окопі, в дорозі, в Україні чи за кордоном - наша сім'я єдина як ніколи, сказав президент України Володимир Зеленський у відеопривітанні з Різдвом Христовим за юліанським календарем.

"Єдина у своїй вірі в єдину перемогу. Ми все одно її наближаємо. Кожен день. Все одно стоїмо один за одного, пліч-о-пліч. Кожен день. Захищаємо свою землю, свою культуру, свої традиції, свою віру. Як це робили наші предки - козаки - захисники віри і церкви Христової. І так, як це робили всі їхні нащадки і продовжувачі традицій нашої армії і нашого народу", - сказав Зеленський.

"Сьогодні духи наших предків допомагають нам кожного дня. Бити тих, хто прийшов на нашу землю", - наголосив президент.

За його словами, "ми живемо в особливий час і всі наші свята особливі. І ми змушені порушувати деякі наші традиції, щоб захистити наші традиції".

"На свята не можна одягати темний або старий поношений одяг, щоб біда не приходила в дім. Але біда прийшла в наш дім 24 лютого 2022 року, тому відтоді ми не в білому одязі та б'ємося з чорними силами", - сказав він.

"До гостей потрібно ставитися особливо привітно і дбайливо. До гостей, але не до окупантів. У святий день не можна прибирати і виносити з дому сміття, але ми б'ємося з чортами і виносимо сміття з нашого будинку понад триста днів поспіль", - продовжив Зеленський.

"Заборонено шити і в'язати, але ми плетемо маскувальні сітки і шиємо бронежилети, долаючи зло. У ці дні наші пращури не ходили на полювання, але ми б'ємося, щоб не стати здобиччю і перемогти звіра. Це бачить Бог. Це бачить світ", - заявив він.

Президент нагадав, що "Колядку дзвонів", написану на музику Миколи Леонтовича, переспівують у понад 150 варіаціях, а український "Щедрик" дарує різдвяний дух усій планеті. "Дух надії, добра і дива. Цього року цей дух миру дарує не тільки наша музика, а й українська відвага, незламність, нескореність, непереможність", - сказав президент.

"Сьогодні мрія у всіх у нас одна. Нехай у кожну родину прийде злагода, у кожну оселю - достаток, на українську землю - перемога, а з нею тисячолітній мир і процвітання. Бажаю всім щасливого Різдва та смачної куті! Бережіть себе, бережіть свої сім'ї, бережіть нашу Україну!" - сказав на закінчення Зеленський.




Просмотров: 565
Другие новости