Компании

все компании

США поставлять Україні близько 50 бойових машин піхоти Bradley

6 січня 2023 року, 11:23
Про новий пакет американської військової допомоги Україні, що включає БМП Bradley, буде оголошено в п'ятницю, повідомив прес-секретар Пентагону Патрік Райдер.

"Я можу підтвердити, що оголошення про чергову партію військової допомоги Україні очікується в п'ятницю. Як позначив Білий дім, у рамках цієї допомоги йтиметься про постачання бойових машин Bradley, - сказав він журналістам.

Раніше Associated Press з посиланням на американських офіційних осіб повідомило, що США надішлють Україні новий пакет військової допомоги вартістю $2,85 млрд, до нього вперше увійдуть кілька десятків уніфікованих гусеничних платформ Bradley. Ця поставка стане найбільшою із серії пакетів військової техніки, які Пентагон виділяв Києву.

Крім Bradley Україна також отримає армійські вантажні фургони HMMWV, колісні бронемашини з посиленим протимінним захистом MRAP, а також велику партію ракет та інших боєприпасів.

Reuters повідомив, що США поставлять Україні близько 50 бойових машин піхоти Bradley.

Видання Politico з посиланням на джерела пише, що США вперше передадуть Україні зенітні ракети Sea Sparrow - ракети наземного базування з радіолокаційним наведенням, призначені для перехоплення літаків або крилатих ракет.

Видання зазначає, що наземний варіант Sea Sparrow має на озброєнні тільки Тайвань. Військово-морські сили США і близькі союзники використовують корабельну версію.




Просмотров: 249
Другие новости