Компании

все компании

Фондові ринки Європи демонструють різноспрямовані коливання в п'ятницю

6 січня 2023 року, 12:16
Європейські фондові ринки демонструють різноспрямовані коливання під час торгів у п'ятницю, трейдери оцінюють чергову порцію статистичних даних.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 10:20 кск набрав 0,13% і склав 439,90 пункту.

Німецький фондовий індекс DAX опустився під час торгів на 0,04%, іспанський IBEX 35 - на 0,07%. Водночас британський FTSE 100 додав 0,37%, французький САС 40 - 0,06%, італійський FTSE MIB - 0,2%.

Роздрібні продажі в Німеччині в листопаді зросли на 1,1% відносно попереднього місяця, свідчать дані Федерального статистичного агентства країни (Destatis). Аналітики, опитані Trading Economics, очікували зростання роздрібних продажів позаминулого місяця на 1%. У жовтні показник знизився на 2,8%, як і повідомлялося раніше.

Обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини в листопаді впав на 5,3% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані міністерства економіки ФРН. Показник скоротився максимально з жовтня 2021 року. Аналітики, за даними Trading Economics, у середньому очікували зменшення показника на 0,5%.

Споживчі витрати у Франції в листопаді 2022 року зросли на 0,5% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані Національного статистичного управління Insee. Опитані Bloomberg аналітики очікували більш впевненого підйому - на 1,1%. Консенсус-прогноз експертів, опитаних Trading Economics, передбачав зростання показника на 1%.

Учасники ринку чекають на публікацію попередніх даних про зміну споживчих цін у єврозоні в грудні, які будуть оприлюднені о 12:00 кск. Також у цей час Європейська комісія опублікує значення зведеного індексу довіри до економіки єврозони за грудень.

Акції Stellantis NV дешевшають на 1,2%. Європейський автомобільний концерн повинен працювати над скороченням витрат по всьому світу, щоб не підвищувати ціни на електромобілі, зберігаючи їх "доступними" для середнього класу, сказав головний виконавчий директор компанії Карлос Таварес. Серед заходів зі скорочення витрат він назвав зменшення кількості заводів компанії.

У лідерах зростання серед компонентів індексу Stoxx Europe 600 перебувають акції норвезького виробника водню NEL ASA, які дорожчають на 6,3%. Також упевнено підвищуються в ціні папери шведського виробника електроприладів Electrolux AB (+5,2%) і власника другої за величиною в Європі мережі магазинів одягу Hennes & Mauritz AB (+5%).

У лідерах падіння перебувають папери шведської медіа- та розважальної компанії Viaplay Group AB, які дешевшають на 5,3%.




Просмотров: 212
Другие новости