Компании

все компании

Клініка на Буковині привласнила мільйони гривень

5 січня 2023 року, 09:00
Приватна клініка з Чернівецької області привласнила мільйони гривень, переданих їй Національною службою здоров'я України, повідомив Офіс генерального прокурора.

"За даними слідства, керівник приватної клініки, його дружина - ФОП і ще троє співробітників медустанови налагодили механізм заволодіння бюджетними коштами, отриманими від держави як відшкодування за надання послуг населенню", - повідомило відомство в Телеграм у середу.

За інформацією прокуратури, протягом 2022 року лікарі вносили в електронну систему охорони здоров'я неправдиві відомості про послуги, які насправді заклад не надавав.

"Із проведених понад 1000 допитів "пацієнтів" встановлено, що основна їхня частина послуг не отримувала, а держава безпідставно виділила медзакладу за ці послуги понад 8 млн грн", - наголошується в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що незаконно отримані кошти представники медзакладу легалізували шляхом перерахування на рахунки підконтрольних господарюючих суб'єктів.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури п'ятьом особам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна), ч. 2 ст. 209 (легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.




Просмотров: 524
Другие новости