Компании

все компании

ADNOC має намір спрямувати $15 млрд на проєкти в галузі декарбонізації

5 січня 2023 року, 13:07
Нафтова держкомпанія ОАЕ Abu Dhabi National Oil Co. (ADNOC) до 2030 року має намір спрямувати $15 млрд на проєкти в галузі декарбонізації - ця програма є ключовим фактором досягнення компанією до 2050 року вуглецевої нейтральності та зниження вуглецевоємності на 25% до 2030 року.

За повідомленням ADNOC, програма охоплює проєкти з декарбонізації, включно з уловлюванням вуглецю, електрифікацією, новими технологіями поглинання CO2 і збільшенням інвестицій у водневі технології та поновлювані джерела енергії, відмову від спалювання газу на факелах під час звичайних операцій.

Компанія нагадує, що з початку 2022 року вже отримує 100% зовнішньої електроенергії з атомних і сонячних електростанцій Emirates Water and Electricity Company (EWEC). Також ADNOC інвестує $3,8 млрд у будівництво підводної енергомережі для постачання енергії на свої морські промисли, що дає потенціал скорочення вуглецевого сліду від морських об'єктів компанії на 50%. Також ADNOC нагадує, що є акціонером компанії Masdar, яка реалізує проєкти в галузі відновлюваної енергетики. Наразі її потужності становлять 20 ГВт, а до 2030 року мають зрости до 100 ГВт.

Спираючись на проєкт в Аль-Рейаді, який здатний вловлювати до 800 тис. тонн CO2 на рік, ADNOC має намір розширити подібні операції для вловлювання та захоронення викидів установки підготовки газу Habshan. Розширення системи уловлювання та зберігання СО2 підтримає розширення виробництва водню і низьковуглецевого аміаку, компанія реалізує проєкт будівництва заводу "блакитного" аміаку на 1 млн тонн у TA'ZIZ. ADNOC нагадує, що вже поставила пробні партії низьковуглецевого аміаку в Європу та Азію.




Просмотров: 295
Другие новости