Компании

все компании

Турзбір Івано-Франківської області склав майже 18 млн грн

4 січня 2023 року, 15:25
Туристичний збір Івано-Франківської області за 2022 рік становив 17,96 млн грн, повідомив начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Передерко у Facebook у вівторок.

"Це на 73,35% більше, ніж за підсумками 2021 року. Найбільші надходження зафіксовано в Поляницькій тергромаді - 9 813,02 тис. грн, це 54,65% отриманого за рік областю", - повідомив Передерко.

Яремчанська тергромада зібрала 3 млн 274,08 тис. грн турзбору, Івано-Франківська - 2 млн 428,72 тис. грн, Ворохтянська - 975,15 тис. грн, Косівська - 306,23 тис. грн, Вигодська - 187,75 тис. грн, Коломийська - 166,95 тис. грн, Верховинська - 156,98 тис. грн, Делятинська - 81,34 тис. грн, Богородчанська - 80,32 тис. грн.

Передерко наголосив на важливості публікації турзбору як підсумкового індикатора роботи громад (ідеться і про здобутки, і про недопрацювання) впродовж року у сфері розвитку туризму.

"Тергромади можуть коригувати ставки, активніше працювати з готельєрами, щоб надходження зростали, адже це місцевий збір і кошти з нього йдуть на розвиток локальних територій. Яскравий приклад застосування даних для коригування політики - рішення Яремчанської ТГ щодо диференціації ставок у громаді. Підсумок рішення: у чотири рази зросли надходження", - навів приклад Передерко.

Інформацію про туристичний збір бізнес також використовує під час підготовки проєктних заявок на гранти; а сезонний і географічний розріз надходжень туристичного збору - індикатор для маркетингових активностей туристичного бізнесу.

"Найголовніше: для нашого управління як суб'єкта реалізації державної та регіональної туристичної політики в області - показники туристичного збору - це ті дані, що впливають на формування/коригування щорічних планів розвитку туризму (підтримка розвитку мікроінфраструктури, маркетингові ініціативи та проєкти тощо) через інструмент обласної програми розвитку туризму", - повідомив Віталій Передерко.

За його словами, завдяки коректним та актуальним даним про турзбір, останніми роками триває робота над розосередженням туристичних потоків, підвищенням туристичної привабливості Бойківщини, Покуття, Дністровського каньйону.

"Ми реалізували проєкти "Унікальні села України (Крилос і Космач)", "52 вікенди на Івано-Франківщині" , "Tour de Ukraine: Івано-Франківщина", "Неудома", оцифровуємо рівномірно спадщину, працюємо над створенням нових туристичних маршрутів, визначних пам'яток, підтримуємо їхні грантові проєкти, які націлені на створення доданої вартості та нових робочих місць тощо", - повідомив Передерко.




Просмотров: 319
Другие новости