Компании

все компании

Український фонд стартапів перейшов до Мінцифри

3 січня 2023 року, 16:01
Кабінет міністрів України наприкінці 2022 року вирішив передати цілісний майновий комплекс Фонду розвитку інновацій (Український фонд стартапів) до сфери управління Міністерства цифрової трансформації.

"Фонд стартапів з-під Мінфіну переходить під Мінцифру. Ми починаємо будувати інституції, які, сподіваюся, працюватимуть роки, і ми станемо в цьому плані Ізраїлем або ще більш прогресивними", - прокоментував це рішення віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у новому випуску "ОК Talk" президента "Київстару" Олександра Комарова.

За його словами, у 2022 році Мінцифри запустило деякі проєкти, особливо в military-tech, і побачило, як із ними працювати. Як приклад Федоров навів збір коштів і створення човнів-камікадзе.

"Усі ці проєкти показали, що ми на правильному шляху і наступний наш крок - це розширення цілей Мінцифри на розвиток цифрової економіки і саме збільшення частини military-tech", - зазначив Федоров.

"Після запуску різних пілотів і тестування різних гіпотез, ми розуміємо, як побудувати екосистему, яка може розвинути military-tech в Україні. Експортний потенціал неймовірний, але насамперед треба виграти війну", - підкреслив віцепрем'єр.

Відповідне розпорядження Кабміну №1204-р від 27 грудня 2022 року про передачу єдиного майнового комплексу Фонду розвитку інновацій зі сфери управління Міністерства фінансів до сфери управління Мінцифри опубліковано на сайті уряду.




Просмотров: 335
Другие новости