Компании

все компании

Фондові індекси Азії демонструють різноспрямовані зміни

3 січня 2023 року, 13:51
Фондові індекси Азії під час торгів у вівторок демонструють різноспрямовані зміни, водночас біржі Японії закриті у зв'язку зі святом.

Китайський ринок акцій зростає на оптимізмі, що захворюваність на COVID-19 у країні перебуває під контролем і близька до піку, повідомляє Trading Economics.

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:32 кск збільшився на 0,6%, гонконгський Hang Seng - на 1,5%.

Найсуттєвіше на Гонконгській фондовій біржі зростають котирування акцій телекомунікаційної компанії China Unicom (+8,3%), операторів казино Sands China Ltd (+5,6%) і Galaxy Entertainment Group Ltd (+4,5%), автовиробника BYD (+4%) та інтернет-компанії Baidu (+3,3%).

Крім того, папери розробника ігор Netease Inc. подорожчали на 2,7%, виробника споживчої електроніки Xiaomi - на 1,1%, ритейлером JD.com Inc. і Alibaba - на 0,9% і 2,6% відповідно.

Значення південнокорейського індексу Kospi о 7:27 кск перебувало практично на рівні закриття попередньої торгової сесії.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 0,7%, автовиробника Hyundai Motor - на 1,9%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 за підсумками торгів зменшився на 1,3%.

Акції найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto подешевшали відповідно на 0,7% і 0,8%. Котирування паперів інших представників цієї галузі також знизилися, зокрема Pilbara Minerals - на 3,5%, Whitehaven Coal - на 3,2%.

Вартість провідного в країні виробника вина Treasury Wine Estates Ltd. опустилася на 3,9%.




Просмотров: 243
Другие новости