Компании

все компании

Зростання ВВП Казахстану у 2023 р. має становити щонайменше 4% - президент

30 грудня 2022 року, 14:20
Зростання економіки Казахстану в 2023 році має становити не менше 4%, заявив президент республіки Касим-Жомарт Токаєв.
   
"Реальне зростання ВВП наступного року має становити щонайменше 4%, а в номінальному обчисленні, вперше в історії, воно має перевищити $250 млрд", - сказав Токаєв на засіданні сенату в четвер.
   
Він доручив Національному банку та уряду забезпечити контроль інфляції.
   
"Не секрет, що вона (інфляція - ІФ-К) найболючіше б'є по найменш захищених громадянах. Без вирішення цього питання неможливо забезпечити зростання економіки і добробуту громадян, залучити інвестиції", - зазначив глава держави.
   
Він також заявив про необхідність активізувати роботу зі створення нових виробництв і якісних робочих місць, особливо, для молоді. За його словами, особливу увагу належить приділити системам охорони здоров'я та освіти.
  
"Важливо, щоб було взято на контроль реалізацію відповідних національних проектів. Кризові ситуації, що відбулися нещодавно в окремих куточках нашої країни, оголили цілий спектр проблем. Ми не повинні допустити повторення таких подій у майбутньому", - додав Токаєв.
   
У 2021 році економічне зростання в Казахстані становило 4%. Уряд республіки прогнозує зростання ВВП за підсумками 2022 року на рівні щонайменше 3%.




Просмотров: 278
Другие новости