Компании

все компании

Українські муніципальні облігації зможуть розміщуватися на європейському ринку - НДУ

30 грудня 2022 року, 17:22
Центральні депозитарії України та Польщі "Національний депозитарій України" (НДУ) і KDPW встановили кореспондентські відносини ("лінк") для проведення операцій "Постачання цінних паперів без оплати", що дасть змогу здійснювати транскордонні перекази українських муніципальних облігацій, облік яких здійснюється в НДУ.

"Угода, укладена між нашими центральними депозитаріями, є частиною нашої підтримки українського фінансового ринку і відкриває шлях для українських органів місцевого самоврядування до випуску муніципальних облігацій на міжнародних ринках", - наводяться в пресрелізі Нацдепозитарію слова президента KDPW Мацея Трибуховського.

KDPW забезпечуватиме облік таких українських цінних паперів у депозитарній системі Польщі.

На сьогодні в Україні перебувають в обігу випуски Київської, Харківської та Львівської міських рад загальною номінальною вартістю понад 3,1 млрд грн.

За словами голови правління Нацдепозитарію Олексія Юдіна, розміщення українських муніципальних облігацій на європейському ринку сприятиме залученню капіталу і створенню шляхів збільшення припливу іноземних інвестицій в Україну.

"Я впевнений, що угода між нашими установами є початком довгострокового співробітництва і буде корисною як для українського, так і для польського ринку. Відновлення українських міст та економіки потребуватиме значних фінансових ресурсів, і важливу роль у цьому має відіграти ринок капіталу. Ми дуже добре підготовлені до цього як інфраструктурно, так і організаційно", - сказав віце-президент KDPW Славомір Панасюк.

У пресрелізі зазначається, що 2020 року KDPW пройшла авторизацію та отримала дозвіл згідно з європейськими стандартами CSDR, підтверджуючи свою відповідність єдиним правовим вимогам ЄС до центральних депозитаріїв цінних паперів. Важливим аспектом під час побудови кореспондентських відносин з польським депозитарієм було проходження Нацдепозитарієм необхідних процедур і перевірок для можливості відкриття кореспондентського рахунку згідно з вимогами CSDR.

НДУ наразі працює в напрямі подальшого розширення кореспондентських відносин з KDPW, у тому числі для можливості обліку корпоративних облігацій, а також інших фінансових інструментів.




Просмотров: 440
Другие новости