Компании

все компании

ЦГЗК скоротив випуск товарних окатишів на 3%

29 грудня 2022 року, 17:19
Центральний гірничо-збагачувальний комбінат (ЦГЗК, Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи "Метінвест", у січні-листопаді поточного року скоротив випуск товарних окатишів приблизно на 3% порівняно з аналогічним періодом попереднього року - до 2 млн тонн.

"Завдяки злагодженим діям колектив комбінату на 100% виконав планові показники з видобутку та переробки продукції. Тільки за 11 місяців поточного року гірники видобули понад 9 млн тонн сирої руди, збагачувачі виробили понад 3 млн тонн концентрату, а огрудкувальники - майже 2 млн тонн високоякісних окатишів", - констатується в інформації компанії.

При цьому наголошується, що для ЦГЗК цей рік став періодом випробувань, з якими колектив гідно впорався. Незважаючи на війну, проблеми з логістикою та економічні виклики, підприємство залишається одним із найкращих у гірничодобувній галузі України.

Так, ЦГЗК продовжив виробництво високоякісної продукції і у 2022 році - концентрату із вмістом заліза від 70% і вище та окатишів із вмістом заліза 67,5%. Це вплинуло на те, що підприємство в складний період залишилося із замовленнями і змогло працювати, виконуючи свої зобов'язання перед клієнтами і надаючи роботу своїм співробітникам.

Колектив ЦГЗК продовжує оновлювати виробничі потужності в цехах підприємства. Фахівці виконали капремонт обладнання фабрики огрудкування та випалювальної машини ОК-324. На дробильній фабриці було відремонтовано один з найбільших агрегатів - дробарку великого дроблення, а також конвеєрний транспорт. Оновлене обладнання готове прийняти додатково до 4,5 млн тонн залізорудної сировини.

Для підтримки великовагового транспорту в гірничотранспортних цехах комбінату протягом року власноруч ремонтували великовантажні самоскиди. Для безпечної та ефективної роботи залізничного транспорту відновили колії.

Цього року до промислових завдань ЦГЗК додалася і гуманітарна місія. У березні на комбінаті розгорнув роботу гуманітарний хаб у рамках проєкту "Рятуємо життя", що реалізується групою "Метінвест" у координації з Фондом Ріната Ахметова. За цей час співробітники-волонтери комбінату сформували 135 тис. продуктових наборів для переселенців, представників пільгових категорій, сімей мобілізованих і ветеранів комбінату.

Активний волонтерський рух здійснює молодь ЦГЗК, яка збирає гуманітарну допомогу, надає підтримку в пошуках житла, надає адресну допомогу ветеранам праці та пенсіонерам підприємства, проводить розважальні заходи для дітей із сімей вимушених переселенців.

"Колектив ЦГЗК - приклад незламності та надійності. За цей рік наші фахівці показали, що здатні підтримувати один одного і нашу спільну справу. Сьогодні ми розуміємо, наскільки важлива робота підприємства для економіки України і наскільки важливо поза виробництвом бути людяними та дружніми. Наш колектив - велика родина, де працівники - герої на своєму місці. Я вдячний кожному фахівцю за його роботу в цей непростий час і впевнений, що новий рік комбінату буде продуктивним", - переконаний генеральний директор ЦГЗК Дмитро Шевчик, якого цитує пресслужба.

Як повідомлялося, ЦГЗК за 11 міс.-22 скоротив випуск товарних окатишів на 0,4% порівняно з аналогічним періодом попереднього року - до 2,054 млн тонн, залізорудного концентрату - на 2,8%, до 4,376 млн тонн.

ЦГЗК входить до п'ятірки найбільших виробників гірничорудної сировини України. Спеціалізується на видобутку і виробництві залізорудної сировини - концентрату і окатишів.

ЦГЗК входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

Керуючою компанією групи "Метінвест" є ТОВ "Метінвест Холдинг".

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 296
Другие новости