Компании

все компании

Ощадбанк очолив рейтинг «25 провідних банків України під час війни»

29 грудня 2022 року, 11:53

Ощадбанк став переможцем рейтингу «25 провідних банків України під час війни» за версією  дослідження інформаційного агентства Financial Club. Про це було оголошено під час підбиття підсумків рейтингу 28 грудня в Києві.

Ощад сьомий рік поспіль очолює рейтинг провідних банків України. Звісно, у 2022 році щорічне дослідження банківського ринку було адаптовано до роботи банків в умовах воєнного стану. Як зазначають організатори рейтингу, українські банки опинились в ситуації, яку не могли передбачити навіть в найбільш екстремальному стрес-тестуванні. Але банки стали справжнім фінансовим щитом України. Вони ні на мить не зупиняли безготівкові платежі та під обстрілами й бомбардуваннями поповнювали банкомати готівкою.

«Попри те що Ощад цьогоріч визначено кращим українським банком всьоме поспіль, ця відзнака має особливу вагу. Ми підтвердили свою репутацію провідного банку в умовах повномасштабної війни. Це вдалось завдяки надзвичайним зусиллям співробітників, які не кинули клієнтів напризволяще і підтвердили свій професіоналізм. Дякую всім ощадівцямзаце визначне досягнення. Впевнений, що репутація Ощаду як банку, що відданий клієнтам за будь-яких умов, на довгі роки буде формувати бренд «Ощадбанк» та лояльність найширшого кола українців», – прокоментував результати рейтингуголова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Крім головної номінації Ощадбанк став переможцем ще в чотирьох. У персональній номінації перемігзаступник голови правління Антон Тютюн, якого вдруге визнано кращим роздрібним банкіром. Кожна така перемога є особливо цінною, враховуючи умови воєнного стану, в яких банк не лише вистояв, а й став найкращим.

Інкасація коштів.Ощадбанк традиційно є найбільшим гравцем на ринку інкасації, обслуговуючи понад 33 тисяч об’єктів. На початку війни шалений попит на готівку вдалось досить швидко подолати завдяки мужнім інкасаторам. Інколи навіть попри небезпеку вони забезпечували наповнення кас і банкоматів гривнею.

Кредити МСБ та ФОП.Ощад – один з ключових банків в Україні, що надає клієнтам сегмента мікро-, малого та середнього бізнесу доступний кредитний ресурс за ставкою від 0% річних у рамках державних і партнерських програм, зокрема за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Банк також пропонує пільгові продукти на релокацію бізнесу та підтримку експортерів з ЕКА. У 2022 році кредитний портфель Ощаду сягнув 17 млрд грн.

Агрокредити. З початку війни Ощадбанк надав аграріям кредитну підтримку на загальну суму 7 млрд грн, що майже вдвічі більше ніж у 2021 році. Особливо важливо це було в період посівної кампанії протягом квітня-травня 2022 року. Практично 70% профінансованих клієнтів звернулись до Ощаду вперше, адже він не мав обмежень щодо банку землі та форми власності, а також лібералізував внутрішні кредитні процеси. 

Обслуговування фізичних осіб у відділенні. З початком масштабного вторгнення рф в Україну Ощад як банк критичної інфраструктури перш за все сконцентрував зусилля на забезпеченні стабільної і безперебійної роботи на всіх рівнях. Менеджери завжди були на зв’язку. Люди впевнились, що банк попри все працює. Тим самим було збережено довіру не лише до Ощадбанку, а й до всієї банківської системи. Надважливим для банку є якнайшвидше відновлення роботи на деокупованих територіях, тому Ощад заходить до деокупованих міст одразу після ЗСУ. 

Банк посів друге місце в номінації«Автокредит» та третє в номінації «Іпотечний кредит». Ощад є лідером ринку за цими двома напрямами. У 2022 році він першим відновив як авто-, так і іпотечне кредитування. З початку року 2300 позичальників  стали власниками авто завдяки Ощаду. Загальна сума наданих ним кредитів становить 1,5 млрд грн. Банком надано близько 900 іпотечних кредитів на загальну суму понад 917 млн грн.

Також банк має друге місце в номінаціях«Зарплатні картки», «Овердрафт», «Допомога ЗСУ» та третє в номінації «Преміальний банкінг».




Просмотров: 328
Другие новости