Компании

все компании

Екс-голову "Чернігівобленерго" призначено керівником АТ "УРС"

29 грудня 2022 року, 14:26
Михайла Ільницького, екс-голову "Чернігівобленерго", що перебуває під контролем групи "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина та групи "Приват" Ігоря Коломойського, призначено керівником АТ "Українські розподільчі мережі" ("УРС"), створеного для управління корпоративними правами держави в обленерго.

Це випливає з інформації системи YouControl, згідно з якою АТ "УРС", 100% акцій якого належать державі, було зареєстровано 23 грудня 2022 року зі статутним капіталом 1,514 млрд грн (1 514 069 583 грн).

Ільницький раніше обіймав посаду голови правління АТ "Чернігівобленерго", до 2018 року працював у ПАТ "Сумиобленерго" на посаді комерційного директора і в ПАТ "Прикарпаттяобленерго" на посаді заступника директора з енергозбуту з енергонагляду.

21 грудня 2020 року його було обрано членом президії Асоціації операторів розподільчих електричних мереж України (Асоціація ОРЕМ-Україна).

Вищу освіту Ільницький здобув 2003 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. У 2006 році закінчив Інститут післядипломної освіти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. З 2019 року навчається в Міжнародному інституті менеджменту (Київ) за програмою SE MBA. Є депутатом Чернігівської обласної ради.

Як повідомлялося, згідно з постановою Кабінету міністрів №1336 від 29 листопада 2022 року, загальний статутний капітал "УРС" у розмірі 1,514 млрд грн було сформовано шляхом внесення до нього акцій 70% акцій "Хмельницькобленерго" та "Миколаївобленерго" ринковою вартістю 847,782 млн грн і 666,288 млн грн відповідно.

Кабмін доручив Міністерству енергетики, яке управлятиме "УРС", здійснити всі передбачені законодавством дії, пов'язані зі створенням та емісією акцій товариства, затвердженням статуту, створенням органів управління та наглядової ради. Розміщення акцій - з 5 грудня 2022 року до 30 січня 2023 року.

Як вказав Кабмін, надалі можливе збільшення КК нової компанії за рахунок акцій інших обленерго, які перебувають у державній власності.

Як повідомлялося, наприкінці листопада 2022 року правоохоронці провели обшуки в рамках кримінального провадження за фактом здійснення на території України протиправної діяльності групи компаній VS Energy, контрольованої громадянами РФ.

За даними слідства, до числа керівників та організаторів злочинного угруповання входять громадяни РФ, включені до санкційного списку відповідно до рішень РНБОУ. Також вони перебувають під санкціями ЄС і США.

За даними видання "Економічна правда", Печерський районний суд Києва ухвалою від 11 листопада наклав арешт на акції зазначених обленерго: "Житомир-" (95,54%), "Херсон-" (99,99%), "Кіровоград-" (72,9%), "Чернівці-" (96,78%) і "Рівнеобленерго" (93,24%), якими володіють у різних пропорціях ТОВ "ВС Груп Менеджмент" і нідерландські "ВС Енерджі Інтернешнл Н. В." та Washington Holdings B. В." і Washington Holdings B.V., об'єднаних у групу VS Energy.

Ще раніше, у травні поточного року року, проєкт "Схеми" "Радіо Свобода" повідомляв, що Державне бюро розслідувань (ДБР) за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора проводять досудове розслідування за п'ятьма статтями Кримінального кодексу щодо VS Energy, яка опосередковано належить наближеним до Кремля представникам групи "Лужники" Олександру Бабакову, Євгену Гінеру та Михайлу Воєводіну.

Наразі офіційно серед бенефіціарів групи значаться громадяни Латвії Віліс Дамбінс, Артурс Альтбергс, Валтс Вігантс, а також громадяни Німеччини Олег Сізерман і Марина Ярославська.




Просмотров: 301
Другие новости