Компании

все компании

Ціна паперів сервісу замовлення таксі Lyft впала на 3,3%

28 грудня 2022 року, 13:02
Ціна паперів американського сервісу замовлення таксі Lyft Inc. впала на 3,3% у вівторок, опустившись нижче $10 за акцію вперше в історії.

Lyft зіткнулася з тими самими проблемами, що й більшість інших компаній у США - американці почали скорочувати витрати на тлі рекордної інфляції та побоювань, що підняття ставок Федрезерву викличе рецесію в економіці.

У відповідь на це керівництво компанії оголосило про масштабне скорочення витрат, зокрема за рахунок звільнення співробітників. Очікується, що вжиті заходи дадуть змогу заощадити близько $350 млн на рік. Співзасновник і президент Lyft Джон Циммер сказав в інтерв'ю MarketWatch у листопаді, що "для північноамериканського ринку таксі найгірше залишилося позаду".

Деяких аналітиків йому переконати не вдалося. Так, Джон Блекледж з Cowen & Co. нещодавно погіршив рекомендацію для паперів компанії до "на рівні ринку" з "вище ринку" і різко знизив цільову ціну, до $14 з $36 за акцію. Серед негативних факторів, крім інфляційних і рецесійних ризиків, він також виділив зростаючу вартість автострахування.

Lyft вийшла на біржу в березні 2019 року, ціна акцій під час розміщення становила $72. За підсумками першого дня торгів котирування збільшилися до $78,29, що донині залишається історичним максимумом. Відтоді папери компанії впали в ціні майже в 10 разів, зокрема на три чверті (77%) - з початку 2022 року.

Ринкова вартість Uber Technologies Inc., головного конкурента Lyft, цього року опустилася на скромніші 41%, тоді як фондовий індекс S&P 500 втратив 20%.

По материалам: MarketWatch


теги: Lyft, таксі



Просмотров: 278
Другие новости