Компании

все компании

Нацбанк анулював ліцензії тринадцяти постачальникам фінпослуг

28 грудня 2022 року, 15:55
Національний банк України (НБУ) застосував заходи впливу у вигляді анулювання ліцензій до ПТ "Ломбард "Первинний капітал" за участю АТ "Логос" і компанія" і ТОВ "ФК "Вілардо" на здійснення діяльності з надання фінансових послуг, оскільки вони не усунули порушення ліцензійних умов,

Як повідомляється на сайті регулятора, відповідні рішення ухвалив комітет НБУ з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 26 грудня 2022 року. Рішення набули чинності з 27 грудня 2022 року.

Крім того, до ТОВ "Приватна бесіда" застосовано захід впливу у вигляді зобов'язання усунути порушення та причин, що сприяли їх вчиненню, а саме невиконання вимог законодавства щодо підтримання мінімально встановленого розміру власного капіталу.

До ТОВ "Солфін", ТОВ "ФК "Фінрезерв", ТОВ "ФК "Хіт", ТОВ "ФК "Авангард-ДС" застосовано заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій з наданням можливості у строк до 10 січня 2023 року усунути порушення. До ТОВ "ФК "Бізнес-партнер" - у вигляді зобов'язання вжити заходів щодо усунення порушення та причин, що сприяли їх вчиненню, до ТОВ "Солано фінанс" - анулювання ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у зв'язку з повторними протягом останніх двох років порушеннями.

НБУ підкреслює, що зазначені фінансові компанії практично не спілкуються з регулятором і не надають інформацію на його вимоги.

НБУ також зазначає, що за неподання йому звітності тимчасово зупинено ліцензії на надання фінансових послуг трьом лізингодавцям: ТОВ "НЕО ВАЙС", ТОВ "Проф-Агро-Транс", ТОВ "Лізингова компанія "Арріано".

Зазначені лізингодавці мають у строк до 10 січня 2023 року усунути порушення, що стало причиною для тимчасового зупинення ліцензій.

Водночас НБУ повідомляє, що ПТ Ломбард "УМКВ і компанія" відновлено дію ліцензії на надання фінансових послуг. Раніше, 12 грудня 2022 року до цього ломбарду було застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензії. На сьогоднішній день порушення усунуто, тому Нацбанк відновив фінустанові дію ліцензії на надання фінпослуг.




Просмотров: 314
Другие новости