Компании

все компании

Акції Tesla втрачають майже 5%

27 грудня 2022 року, 18:11
Акції американського виробника електромобілів Tesla Inc. дешевшають на попередніх торгах у вівторок після того, як компанія призупинила роботу на заводі в Шанхаї раніше запланованого терміну.

Таким чином, падіння паперів Tesla може розтягнутися вже на сім сесій поспіль, що стане найтривалішим подібним періодом з тижня, що завершився 5 вересня 2018 року, пише MarketWatch.

Акції Tesla за минулі шість сесій втратили 21,9%, ринкова капіталізація компанії скоротилася приблизно на $109,01 млрд. Водночас за підсумками торгів у п'ятницю вони подешевшали до мінімуму з 9 вересня 2020 року. У понеділок ринок США не працював у зв'язку з різдвяними святами.

Як повідомлялося, Tesla призупинила роботу на заводі в Шанхаї на день раніше, ніж планувалося, через спалах захворюваності на коронавірус у Китаї, пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Так, виробництво на заводі було зупинено вже в суботу замість запланованої до цього неділі. Компанія пішла на такий крок через різкий підйом заражень COVID-19 серед співробітників виробництва і постачальників, зазначає WSJ.

На шанхайський завод Tesla припадає понад половина глобальних поставок електрокарів компанії.

Акції Tesla до 16:26 МСК у вівторок дешевшають на 4,8%. З початку року капіталізація компанії впала на 65%.

По материалам: MarketWatch


теги: Tesla, акція



Просмотров: 494
Другие новости