Компании

все компании

Ахметова знову визнано найбагатшим громадянином України

27 грудня 2022 року, 17:20
Рінат Ахметов із капіталом у $4,4 млрд очолив рейтинг найбагатших бізнесменів України, повідомляється на сайті видання "Forbes Україна".

Згідно з рейтингом, статки Ахметова у 2022 році скоротилися з $13,7 до $4,4 млрд. Найбільші його активи - компанія "Метінвест" і група "ДТЕК". Від війни постраждали аграрний, енергетичний і металургійний бізнеси Ахметова, зокрема, втрачено підприємства "Азовсталь" і ММК ім.Ілліча в Маріуполі.

Друге і третє місце посіли співзасновники IT-компанії Grammarly Максим Литвин і Олексій Шевченко. Статки кожного за час війни скоротилися з $4 до $2,3 млрд.

Далі в рейтингу - Віктор Пінчук, чий капітал скоротився з $2,6 до $2,2 млрд. Його статки забезпечуються компанією Interpipe, нерухомістю і кешем, зазначає Forbes.

П'ятірку найбагатших замикає Костянтин Жеваго. Його статки скоротилися з $2,1 до $1,4 млрд. Найбільший його актив - компанія Ferrexpo.

У рейтингу також співзасновники групи "Епіцентр К" Олександр і Галина Гереги ($1,2 млрд), співвласник фінтех стартапу Revolut Влад Яценко ($1,1 млрд), власник "Смарт-Холдингу" Вадим Новинський ($1 млрд), Геннадій Боголюбов ($1 млрд) і Сергій Тігіпко ($870 млн).

Видання уточнює, що Ігор Коломойський, який торік посів 4-те місце в рейтингу найбагатших бізнесменів, у 2022-му не потрапив до переліку через втрату ним громадянства України.

По материалам: Forbes Україна





Просмотров: 688
Другие новости