Компании

все компании

Xiaomi скоротить 10% робочих місць щоб урізати витрати

23 грудня 2022 року, 17:20
Китайський виробник електроніки Xiaomi Corp. скоротить 10% робочих місць, щоб урізати витрати після падіння виручки і прибутку протягом трьох кварталів поспіль.

Скорочення торкнуться безлічі підрозділів, зокрема ключового для компанії бізнесу з виробництва смартфонів, повідомляє газета Financial Times із посиланням на звернення співзасновника і глави Xiaomi Лей Цзюня до працівників, яке потрапило в її розпорядження.

Компанію також залишать три ключові топ-менеджери, включно з її президентом Ван Сяном, зазначає FT.

Поточний рік виявився досить складним для технологічного сектора Китаю, який зіткнувся з жорстким регулятивним тиском, результатом якого стало падіння доходів.

Той факт, що Xiaomi ухвалила рішення про скорочення кадрів у момент, коли влада Китаю пом'якшує карантинні обмеження, і наближається період високого попиту на продукцію компанії перед Новим роком за Місячним календарем, дещо дивує, каже засновник пекінської консалтингової компанії Dolphin Лі Чендун.

"Ймовірно, результати Xiaomi за четвертий квартал будуть істотно гіршими за очікування, - зазначає експерт. - Компанія не стала б проводити настільки великі скорочення, якби у неї не було гострої необхідності в зниженні витрат".

Xiaomi заснована в 2010 році. Компанія виробляє смартфони, планшети, ноутбуки, телевізори, "розумні" годинники і "розумні" велосипеди, а також пароварки і тестери води. Продукція представлена більш ніж у 100 країнах.

Акції Xiaomi подешевшали на 2% за підсумками торгів у Гонконзі в п'ятницю. З початку поточного року їхня вартість впала на 43%.




Просмотров: 368
Другие новости