Компании

все компании

Ціна акцій Amazon впала вдвічі цього року

23 грудня 2022 року, 13:59
Ціна акцій американського ритейлера Amazon.com Inc. опустилася до мінімальної позначки з 12 березня 2019 року на тлі високого обсягу торгів, повідомляє MarketWatch.

З початку поточного року вони подешевшали майже на 50%. У результаті 2022 рік може стати для компанії найгіршим після того, як лопнула "бульбашка" доткомів у 2000 році, коли папери Amazon впали на 79,6%.

Для порівняння: фондові індекси Standard & Poor's 500 і Dow Jones Industrial Average цього року опустилися на 18,6% і 8,2% відповідно.

Обсяг інтернет-бізнесу Amazon у 2022 році залишиться практично на торішньому рівні після буму онлайн-покупок у попередні два роки, спричиненого пандемією COVID-19. Темпи зростання виручки у сфері "хмарних" послуг (Amazon Web Services) також сповільнюються, хоча на них, як і раніше, припадає основна частина доходів компанії.

Капіталізація Amazon за підсумками торгів у четвер становила $855 млрд. Із числа компаній із ринковою вартістю понад $1 трлн Amazon вийшла раніше цього місяця. Наразі лише три компанії мають капіталізацію, вищу за цю позначку, - Apple, Microsoft і Alphabet.

Тим часом аналітики продовжують оптимістично дивитися на акції Amazon: 49 із 54 експертів надали їм рекомендацію "купувати", чотири - "тримати" і тільки один радить продавати їх. Консенсус-прогноз передбачає, що папери компанії мають коштувати $134,64, тоді як на закриття ринку в четвер ціна становила $83,79, що передбачає високий потенціал зростання.

По материалам: MarketWatch


теги: Amazon, акція



Просмотров: 300
Другие новости