Компании

все компании

Кабмін України постановив збільшити гуманітарну допомогу країнам Африки та Азії

23 грудня 2022 року, 15:32
Кабінет міністрів України ухвалив збільшити гуманітарну допомогу країнам Африки та Азії на додаткові 21 тис. тонн зерна кукурудзи або пшениці, також змінено умови їхньої доставки з CIF (відправник оплачує страховку вантажу) на FOB (доставка товару до навантаження на борт судна).

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграм-каналі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п'ятницю.

Раніше, у листопаді, уряд ухвалив постанову №1313, яка схвалює виділення Міністерству внутрішніх справ України (МВС) для Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), що входить до його складу, 900 млн грн для закупівлі в Україні та подальшого постачання до Республіки Судан, Республіки Ємен, Республіки Кенія та Федеративної Республіки Нігерія до 64 тис. тонн зерна кукурудзи або пшениці. Крім того, Україна зобов'язалася відправити щонайменше 125 тис. тонн пшениці та кукурудзи (якістю не нижче 3 класу).

Таким чином, з урахуванням ухваленої 23 грудня постанови, зазначені чотири країни отримають від України до 210 тис. тонн зерна.




Просмотров: 346
Другие новости