Компании

все компании

Долар дешевшає до євро, стабільний з фунтом і зміцнюється до ієни

23 грудня 2022 року, 12:20
Долар США слабо дешевшає відносно євро, стабільний у парі з фунтом і зміцнюється до ієни.

У центрі уваги трейдерів - листопадовий звіт міністерства торгівлі США про доходи і витрати американців, який містить динаміку індексів споживчих цін (PCE і Core PCE), які уважно відстежує Федеральна резервна система (ФРС).

Індекс базової інфляції Core PCE, що не враховує зміни цін на продукти харчування та енергоносії, у листопаді зріс на 0,2% порівняно з попереднім місяцем, як і в жовтні, прогнозують експерти, опитані Dow Jones і The Wall Street Journal. У річному вираженні підвищення індексу, як очікується, сповільнилося до 4,6% з 5% місяцем раніше.

Напередодні Мінторг США істотно поліпшив оцінку зростання американського ВВП у третьому кварталі - до 3,2% у перерахунку на річні темпи з раніше оголошених 2,9%. Це підтримало долар, оскільки було сприйнято трейдерами як сигнал того, що ФРС підніме ставку вище, ніж очікувалося, щоб стримати економічну активність та інфляційний тиск, зазначає Trading Economics.

Пара євро/долар за даними на 7:50 кск п'ятниці торгувалася на рівні $1,0610 проти $1,0598 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становив $1,2043 проти $1,2045 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з ієною піднялася до 132,69 ієни порівняно з 132,35 ієни за підсумками попередніх торгів.

Статдані з Японії, опубліковані в п'ятницю, засвідчили прискорення загальної інфляції в країні в листопаді до 3,8% у річному вираженні - максимуму з січня 1991 року.

Споживчі ціни без урахування свіжих продуктів харчування (ключовий показник, що відстежується Банком Японії) минулого місяця підвищилися на 3,7% у річному вираженні після підйому на 3,6% у вересні. Темпи зростання були найвищими з грудня 1981 року. При цьому показник перевищив 2%-вий цільовий орієнтир центробанку країни восьмий місяць поспіль.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,06% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index - 0,02%.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 174
Другие новости